Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей і не тільки. Так, з нагоди 8 березня, Комаровський поділився розповіддю психолога Надії Железняк про мам великих вчених і винахідників.

"Космонавти, винахідники, вчені. За спинами цих знаменитих людей стоять мами. Сьогодні ми візьмемо у них урок мудрості. Автор тексту: психолог і культтерапевт Надія Железняк @iron_nerves.

Ненсі Еліот, мама винахідника Томаса Еддісона. Томас часто хворів і одного разу повернувся зі школи з листом від вчителя. Коли син запитав, що там написано, мама сказала: «Ваш син - геній. Йому потрібні більш глибокі знання, тому краще перейти на домашнє навчання». Через багато років після смерті мами, вже знаменитий учений Томас Еддісон знайшов той самий лист. Тільки текст в ньому був іншим: «Ваш син - розумово відсталий. Ми не можемо більше вчити його в нашій школі. Вчіть його самостійно вдома». Досі дослідники сперечаються, чи був цей лист, або це чергова байка. Але як би то не було – це приклад того, як важливо для дитини віра в нього батьків.

Клара Джобс, мама Стіва Джобса. Перед смертю, у неї було єдине прохання. Вона попросила сина… знайти свою біологічну матір (вони не приховували від Стіва, що усиновили його немовлям). Стів категорично не хотів і вважав Клару єдиною мамою. Але виконав її останнє бажання, щоб сказати Джоанні (біологічній мамі), що він щасливий вважати себе сином Клари Джобс.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ганна Тимофіївна Гагаріна. Мама дізналася про те, що її син полетів у космос… по радіо! Почувши новини, все кинула і кинулася на вокзал, щоб їхати в Москву, до дружини Юрія. Вона була настільки мудрою мамою, що її першими словами були ні, не питання про сина. Вона запитала: «А як там Валя?» Справа в тому, що незадовго до польоту Гагаріна, його дружина народила молодшу доньку.

Давайте разом з дітьми влаштуємо поетичний вечір і поговоримо про те, що значить бути мамою! Кілька віршів для затишного сімейного читання: Єсенін С. «Лист матері». Р. Гамзатов «Бережіть матерів». Р. Рождественський «Здрастуй, мамо!»".

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.