Генерал-майор Віктор Муженко, начальник Генерального штабу, затвердив нову символіку для ЗСУ напередодні дня народження легендарного поета Тараса Шевченка. Представлені оновлення стосуються бойових бригад, про що офіцер у суботу, 9 березня, повідомив на своїй сторінці в Facebook. Крім того, він продемонстрував документи і фото нововведень.

Символіку змінили для 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького Сухопутних військ ЗСУ, 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Сухопутних військ ЗСУ, а також 72-ї окремої мехбригади імені Чорних Запорожців Сухопутних військ ЗСУ. Повідомляється, що існує дві варіації шевронів - повнокольорова і захисна. 30-а бригада - "Божою Милістю", 58-а бригада - "Разом до перемоги!" і 72-а бригада - "Україна або Смерть!"

Символіка ЗСУ

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Крім цього, генерал процитував рядки з поеми "Кавказ" (1845) великого Кобзаря:

"І вам, лицарі великі,

Богом не забуті.

Борітеся — поборете,

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!"

Українські воїни

Користувачі мережі позитивно відреагували на зміну символіки:

"Слава Україні! Вогонь запеклих не пече"; "Героям слава!"; "У вати вже істерика"; "Круто!"; "Дуже хороший у Чорних запорожців, якщо б у мене такий шеврон в дитинстві був, всі дівчата моїми б стали. Слава Україні!".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українці шоковані інформацією про те, скільки жінок плечем до плеча воюють з чоловіками на тимчасово окупованій території Донбасу. Повідомляється, що за час війни статус учасника бойових дій отримали понад 7 тисяч жінок-військовослужбовців та працівників ЗСУ. 166 з них отримали найвищі державні нагороди, 5 жінок – посмертно.

Як повідомляв портал "Знай.uа": пропагандистські канали поширили інформацію про нібито відправку Міністерством оборони України в гарячі точки Донбасу ешелонів з великою кількістю броньованої техніки, зокрема танків.

Також "Знай.uа" писав, що мережа вражена історією 22-річної українки, яка служить військовим медиком на Донбасі та за час конфлікту врятувала життя багатьох людей.