Злочинці, які спеціалізуються на підробці закордонних паспортів, постійно вдосконалюють свою майстерність, в результаті чого кількість таких документів зростає.

У свою чергу, українські прикордонники також підвищують професійний рівень, щоб затримувати зловмисників, наприклад, відвідують тренінги з іноземними експертами, про що повідомляє Сегодня.

Під час проведення тренінгу інспектори Харківського прикордонного загону користуються звичними інструментами: інфрачервоним та ультрафіолетовим випромінюванням, збільшувальним склом.

Український закордонний паспорт

Вони розповіли, що найчастіше злочинці підробляють першу інформаційну сторінку паспорта: змінюють дані, переклеюють фотографію або взагалі показують чужий документ. Зловмисники, як правило, використовують загублені паспорти.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оксана Михалішина, офіцер управління прикордонного контролю Держприкордонслужби, підкреслила, що пластична хірургія неухильно розвивається: "Тому вже надавалися практичні рекомендації, як ідентифікувати людину за якимось окремими елементами особи, які не змінювалися за допомогою хірургів".

Український закордонний паспорт

Сергій Столярчук, інспектор прикордонного контролю, поділився інформацією про новий вид шахрайства – несправжні шенгенські візи у паспортах: "Ми повинні звертати досить високу увагу на людей, які випливають саме з такими візами, щоб вони не використали Україну як транзитний чекпойнт для проходження в країни Європейського Союзу".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що прикордонники розсекретили, як путінські окупанти на законних підставах потрапляють на територію нашої країни. Для цього російським військовим необхідно пройти ретельну підготовку і в цьому їм допомагають українські спільники.

Як повідомляв портал "Знай.uа": користувачі мережі в шоці від відео, на якому закарпатські прикордонники безперешкодно пропустили на територію нашої країни автомобіль, забитий героїном. Цьому передувало спілкування з кількома співробітниками служби, які навіть попросили машину, яка стояла попереду, поступитися місцем.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні з'явилася нова "схема" для обходу офіційного розмитнення машин на єврономерах. Водії реєструють авто на польську фірму нібито для того, щоб поставляти товар для українських компаній і в такому випадку, передбачається, розмитнювати її не потрібно.