Помічник митрополита Православної церкви України Епіфанія Іван Сидор, також відомий українцям як дзвонар Майдану висловився про заборони, які важливо дотримуватися у Великий піст.

"Трапляється, що людина не вживає молока і м'яса, але стає дратівливою, засуджує людей, нервує і лається. Є такий вислів: "Не їж ближнього свого". Буває, що людина не їсть заборонених продуктів, але "їсть" близьких. В такому випадку краще їсти м'ясо, а не тих, хто поруч", - розповів помічник Єпіфанія.

Іван Сидор пояснив, що у всьому має бути розумна межа і піст повинен бути не тільки в їжі, але й духовним.

"А що таке духовний піст? Більше молитви, сповідь, причастя, а також наш стиль життя, коли ми менше засуджуємо, заздримо, обманюємо і піддаємося поганим звичкам, будь то алкоголь, сигарети або перегляд серіалів", - резюмував Сидор.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Раніше повідомлялося, що християни східного обряду та греко-католики 10 березня відзначають Прощену неділю - сьогодні останній день масляної. Так, з понеділка у християн починають 40-денний Великий піст. Відомо, що він триватиме до 27 квітня.

Варто нагадати той цікавий факт, що 40-денний піст нагадує християнам про сорок днів, які Ісус Христос провів у пустелі, віддалившись туди після хрещення.

В самоті, молитві й суворому пості Син Божий готувався до виконання місії, з якою прийшов на землю. Тому у Великий піст важливо не тільки бути помірним у їжі, але присвятити себе молитвам і боротьбі з гріховністю.

Нагадаємо, Прощена неділя 10 березня: як і перед ким правильно вибачитися. У Прощену неділю 10 березня прийнято вибачатися за завдані образи.

Як повідомляв Знай. ua, Прощена неділя 2019: що потрібно знати і як підібрати потрібні слова. У Прощену неділю прийнято говорити: "Прости мене", а відповідають: "Бог простить. І ти мене прости".

Знай. ua писав, що Масляна 10 березня: чого категорично не можна робити. У свято Масляна 10 березня категорично не можна робити п'ять речей.