У Мережі активно обговорюють, до чого призвели симпатії до "російського світу" в Південній Осетії і Абхазії, пише Politeka.

Так звана 5-денна війна розпочалася 8 серпня 2008 року, в ході атаки російськими військами території Грузії після серії провокацій з боку південноосетинських сепаратистів. Внаслідок збройного конфлікту під контролем РФ і сепаратистів опинилася вся територія Південної Осетії. Грузинське населення "республіки" рятувалося здебільшого втечею.

Паралельно з цим самопроголошена Абхазія також почала бойові дії проти Грузії, захопивши Верхню Абхазії (Кодорська ущелина) — останню на той момент частина Абхазії, підконтрольну Грузії.

Втручання країн Заходу виявилося запізнілим і неефективним: перш за все через те, що ні в США, ні в НАТО не вірили в можливість відкритого застосування Росією військової сили проти Грузії. Фактично країна позбулася 20% своєї території.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Протягом минулих 10 років РФ визнала Абхазію і Південну Осетію "незалежними державами", в цьому її підтримали лише кілька карликових держав.

Користувачі мережі часто проводять паралелі між ситуацією в Південній Осетії і Абхазії з "ДНР" і "ЛНР", а також з анексованим Кримом: "Російський світ прийшов", "У Криму та Донбасі та ж ситуація, коли продажна частина населення готова батьківщину продати сусідній країні лише б отримати пенсію на пару рублів більше. З якого спонукання Росія годує Осетії, Абхазії, Придністров'я, Донбас? Спершу вона влаштувала в кожному з цих регіонів бійню, а потім підгодовує, щоб ті воювали з колишньою батьківщиною, тим самим гальмуючи її розвиток".

Також сказано, що в Сирії вирішили визнати і встановити дипломатичні відносини з окупованими територіями Грузії. Йдеться про самопроголошені невизнані республіки Південної Осетії і Абхазії.

Відповідну інформацію оприлюднили на сайті сирійського МЗС.

"У знак визнання взаємної підтримки Сирійська Арабська Республіка, Республіка Республіка Абхазія і Південна Осетія домовилися про визнання та встановлення дипломатичних відносин між Сирійською Арабською Республікою і Республікою Абхазія і Республікою Південна Осетія", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, "Перейде до Туреччини": відомий астролог передбачив майбутнє Криму.