Події, які сталися кілька років тому на Майдані, назавжди залишаться в серцях і пам'яті жителів України. Вони дали поштовх для зміни історії нашої країни, зміни злочинної влади, однак за це деякі люди поплатилися своїм життям. Щодо активістів не соромилися застосовувати вогнепальну зброю і стріляти на поразку, в результаті чого утворилася Небесна сотня – наші співгромадяни, які розлучилися з життям для набуття Україною кращого майбутнього. Такій людині і присвячений пост в соціальній мережі.

Сьогодні, 10 березня 1984 року народився Олександр Капінос - герой небесної сотні, герой України. Фермер, активіст самооборони, який помер 19.02.2014. Його пораненим взяли в лікарню, де зробили операцію. Він боровся до останнього, проте його серце не витримало непосильного навантаження.

Олександр Капінос

Був одним з тих, хто оголосив голодування в знак протесту проти прийняття мовного закону Ківалова-Колесніченка і протримався найдовше. Був ройовим в 35 сотні "Волинська Січ". Увечері 18.02 отримав поранення голови в результаті вибуху гранати під час атаки "Беркута" на Будинок профспілок.

Користувачі мережі не могли байдуже пройти повз посту і залишили під ним свої коментарі, більшість з яких: "На таких нам слід рівнятись, на жаль, після їхньої смерті...", "Світла пам'ять справжньому українцеві!", "Царство Небесне Герою".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Меморіальна дошка пам'яті активіста

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що мережу шокувала інформація про полковника Василя Пилипенко, який, як виявилося, бив активістів у часи Революції Гідності. Один з користувачів соціальних мереж опублікував у себе на сторінці знімки, як Пилипенко б'є ногами людей на Майдані і ще кілька фото.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на початку поточного року країна попрощалася з Іваном Мандриком, якого частіше називали Дід Майдан. Незважаючи на похилий вік, чоловік у часи Революції Гідності не залишився сидіти вдома і допомагав бійцям, носив воду, рубав дрова.

Також "Знай.uа" писав, що один з активістів Майдану розповів про все, що відбувалося в той страшний час. У чоловіка влучила куля снайпера і завдала жахливу травму, на боротьбу з якою пішло кілька років.