Український Інститут національної пам'яті через систему державних закупівель prozorro замовив додатковий тираж дитячої гри про діяльність ОУН та УПА. Всього буде виготовлено 1000 примірників, в результаті одна гра буде коштувати близько 200 гривень.

Дорослі іграшки

Сама гра собою являє, якщо відштовхуватися від опису в prozorro, ігрове поле з різними завданнями. Також в комплект входить два кубика, різнокольорові фішки для гравців, набір карток з питаннями, бофони (грошові квитанції з фіксованим номіналом, що випускалися на територіях, де діяла Українська повстанська армія - авт.), а також брошура з правилами гри й історичною інформацією.

Так виглядає ця українська монополія

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Треба сказати, що вперше дитячу гру «УПА - відповідь нескореному народу» презентували в минулому році на фестивалі «Історія: UA».

«Крім навчальних матеріалів, які поглиблюють знання про боротьбу Української повстанської армії проти ворогів, гра дає можливість дітям і підліткам відчути себе справжніми командирами повстанців, - розповідали тоді автори ідеї. - Це перша частина гри, яка фокусує свою увагу на боротьбі УПА проти двох великих ворогів - нацистів і радянських каральних підрозділів НКВД».

Варто зазначити, що ця ініціатива викликала справжній фурор, і дуже багато українців захотіли придбати цю гру.

Напевно, гра дійсно розлетілася, як гарячі пиріжки, саме тому в Інституті нацпам'яті і вирішили замовити додатковий тираж.

При цьому вже 22-23 березня в Ужгороді пройде черговий фестиваль «Історія: UA», який буде приурочений до 80-річчя створення Карпатської України. Але видно в цей раз голова Інституту Володимир В'ятрович націлився на інше, не менш важливе, свято. У звіті про умови договору про виробництво гри, йдется, що термін поставки 1 травня 2019 року.

Тому можна припустити, що в цьому році 9 травня, в свято, яке до сих пір є подразником для націоналістів і прихильників ОУН та УПА, з'явиться ще один привід, щоб у наших сусідів-агресорів «підгоріло».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що помічниця Шухевича відгукнулася до українців після мовчання.

Також ми писали, що Україні показали історію з несподіваного ракурсу.

Також варто прочитати історію загибелі борця за незалежність України Романа Шухевича.