Разом з пенсією у березні українці отримають додатково виплати з монетизованих субсидій для оплати компослуг за лютий місяць.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Решта субсидіантів отримають пільги на оплату сум з платіжок після 12 березня у найближчому відділенні Ощадбанку. Для цього громадянам потрібно буде надати працівникам фінустанови паспорт та ідентифікаційний номер.

Увага! Таке поняття як обов’язковий платіж скасовується.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Домогосподарство отримає субсидію готівкою та має самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, може використати на свій розсуд.

Оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію, нараховану на наступний місяць. Однак, якщо станом на травень 2019 року, у домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020 рр не призначатимуть.

Нагадаємо, щороку у травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Тому усім отримувачам субсидій потрібно обов’язково подати Заяву і Декларацію про доходи в управління соціального захисту населення. Автоматичне перепризначення допомоги стосуватиметься лише тих, хто звернувся за субсидією вперше у 2019 році.

Нагадаємо, в "Ощадбанку" розповіли, як здійснити оплату за комуналку з субсидій.

Як повідомляв портал Знай.ua, киянам повідомили про подорожчання компослуг. Вода та тепло тепер будуть за ціною золота.

Також Знай.ua писав про те, що міністр-дієтолог Андрій Рева різко пригрозив українцям: більше не побачите соціальних виплат.

Дивіться: Якої ціни на газ чекати українцям до кінця 2019 року та як до таких змін ставиться глава держави