КП "Київтеплоенерго" зробило заяву про черговий перерахунок комунальних тарифів на опалення та гарячу воду для всіх абонентів.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що починаючи з 1 травня всім без винятку мешканцям Києва при проведенні розрахунків будуть підвищувати ціну тарифу у середньому на 23% за тепло та 21% за гарячу воду.

Крім того КП "Київтеплоенерго" планує підвищити з цієї дати тарифи на виробництво теплової енергії (в середньому на 20,7%), її транспортування - на 18,95% і поставку- на 19,2%.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Документ з новими тарифами поданий на розгляд не в НКРЕКУ, а до Київради.

Разом з тим варто відзначити, що починаючи з понеділка, 4 березня, українцям почали виплачувати субсидії на оплату комунальних послуг живими грошима.

У повідомленні йдеться, що першими допомогу зможуть отримати пенсіонери, оскільки для зручності їм субсидію видаватимуть разом із пенсією. Такі виплати вони отримують починаючи з 3-го числа щомісяця.

Міністерство соцполітики зобов'язане переказати гроші для нарахування субсидій Пенсійному фонду до 27 числа кожного місяця, якщо пенсіонер отримує гроші у перших числах. Тобто, якщо українці отримують пенсію 3 березня, то вже 27 лютого у Пенсійного фонду має бути сума субсидії.

Таким чином, пенсіонери одразу отримають і пенсію, і монетизовану комунальну знижку. Якщо пенсія приходить не на початку місяця, то Мінсоцполітики може перевести гроші на субсидії, починаючи з 1-го числа.

При цьому всі інші українці грошові субсидії зможуть отримати в Ощадбанку з 12 березня. Не пенсіонерам субсидію грошима мають переказувати до 11 числа кожного місяця. Таким чином, субсидіант зможе отримати гроші ще до того часу, як прийдуть платіжки.

Нагадаємо, українцям влаштують жорсткі перевірки через соцвиплати.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям дозволили не оплачувати комуналку.

Також "Знай.ua" писав, що українцям пообіцяли навести порядок в платіжках.

Нові платіжки за газ: чому облгази підвищили тарифи і як платити менше