Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, оголосила про початок перевірки облгазів на предмет донарахувань в платіжки.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, у відомстві відзначили, що вже з початку березня контролюючі органи розпочнуть масову перевірку облагів на предмет донарахувань у платіжках, які отримують звичайні українці.

"У першій декаді березня ми починаємо широкомасштабну перевірку виконання рішення НКРЕКУ про заборону операторів ГРМ здійснювати донарахування обсягів природного газу за приведення до стандартних умов. Перевірка триватиме п'ять днів, в ході якої ми проведемо детальний аналіз фактичного споживання газу населенням і виставлені рахунки", - написала Кривенко.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Відзначається, що у разі виявленя конкретних порушень будуть прийняті та введені відповідні санкції. За її словами, порушення в частині донарахування в платіжки споживачів здійснили 20 операторів газорозподільних мереж.

Зокрема, мова йде про газових операторів у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Разом з тим варто відзначити, що деяким категоріям пенсіонерів скоро нарахують два транші по 1200 грн. І хоча у Гройсмана відкидають причетність виборів з такою нечуваною щедрістю, все ж ініціював додаткові виплати саме нинішній глава держави.

Хто отримає разову допомогу?

Ті українці, кому в березні проіндексують пенсію на незначну суму - 100-200 грн, вони можуть розраховувати на додаткові 1200 грн. Ці виплати громадяни зможуть отримати у квітні 2019.

Але, як додали в уряді, пощастить не всім.

Як зазначив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, додаткові кошти Пенсійний фонд отримав з розмитнення євроблях.

"Виплата буде здійснена тим, хто має великий страховий стаж понад 35 л. чоловіки/30 л. жінки (вихід на пенсію після 2011 року) і 25/20 років (вихід на пенсію до 2011 року), але через низьку зарплату не отримають проіндексовані виплати згідно із Законом. Додаткова виплата становитиме 2400 гривень (два транші: 1200 березень і 1200 квітень). Додатковий ресурс у розмірі 4,4 млрд гривень було отримано Пенсійним фондом за рахунок надходжень від розмитнення автомобілів на "єврономерах" – відзвітував Павло Розенко.

Нагадаємо, з'явилася інформація про подорожчання комунальних тарифів та послуг.

Як повідомляв "Знай.ua", субсидії вже почали виплачувати готівкою.

Також "Знай.ua" писав, що "Нафтогаз" озолотив Коболєва.

Золота комуналка – Секретні матеріали