Суд призупинив дію урядової постанови про зниження норми споживання для побутових споживачів без лічильників до 3,29; 5,39; 10,49 куб. м на одну людину.

Про це повідомляє "Хвиля" з посиланням на прес-службу НАК "Нафтогаз України".

"Ганебне шоу жадібних облгазів триває. "Кременчукгаз" звернувся до суду, який і зупинив дію урядової постанови про зниження норми споживання для побутових споживачів без лічильників до 3,29; 5,39; 10,49 куб. м на одну людину. Тепер українці, у яких не встановлено газовий лічильник, знову повинні оплачувати 9,8, понад 18 і до 23 кубів на людину, в залежності від наявності централізованого гарячого водопостачання або газової колонки", - вказали в НАК.

У "Нафтогазі" підкреслили, що врегулювання питання з нормами споживання - зона відповідальності Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

"Щоб прискорити вирішення цього питання, радимо звертатися на урядову гарячу лінію +1545 і до ваших депутатів. Сподіваємося, найближчим часом уряд знайде можливість привести норми споживання у відповідність з реальними потребами споживачів", - додали в компанії.

У НАК відзначили необхідність провести повноцінний аудит облгазів.

"І тоді стане ясно, скільки реально споживають люди. На основі такого аудиту можна обчислити реальні норми", - вказали в Нафтогазі .

"Ще більш правильне рішення - установка лічильників. Ми готові взятися за цей проект, який з 2010 року не подужали облгази. З нетерпінням чекаємо затвердження нашого фінплану ... людина, яка має лічильник, не витрачає понад 3 куб. м газу на місяць. Так чому ж українці без лічильників повинні платити в 3-7 разів більше? "- резюмували в НАК.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, Верховний Суд України постановив, що українцям повинні встановлювати лічильники на газ самі ж газопровідні компанії. Робити вони це мають безкоштовно.

Як повідомляв портал Знай.ua, інспектори по субсидіях вже вирушили до українців. Громадян чекають перевірки.

Також Знай.ua писав, ще для шести міст Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила підвищені тарифи на теплопостачання для населення.