Через кілька тижнів українці відзначатимуть найважливіше християнське свято - Великдень. Воскресіння Ісуса Христа - це центральна подія в біблійній історії. У мережі з'явився докладний календар, де зазначено на яку дату припадає Великдень в 2019 році і скільки в Україні буде вихідних?

Великдень

Так, в 2019 році Пасха (це перехідне свято, тому відзначається щороку в різну дату) припадає на 28 квітня. Цим великим святом завершується Великий піст: він у 2019 році триватиме з 11 березня по 27 квітня.

Від дати Великодня залежить, якого числа святкується Трійця (в цьому році 16 червня), Вознесіння Господнє (в 2019 році припадає на 6 червня), Вербну неділю (21 квітня). А католицька Пасха настане 21 квітня. Завдяки цьому християнському святу та Дню праці українці відпочиватимуть цілих п'ять днів поспіль - з 27 квітня по 1 травня.

Великодні вихідні:

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

- 27 квітня – субота, вихідний;

- 28 квітня – Великдень, у неділю вихідний;

- 29 квітня – понеділок, вихідний на честь Великодня;

- 30 квітня – вівторок – вихідний (його українці відпрацюють 11 травня, у суботу);

- 1 травня – День праці, вихідний.

Варто нагадати, що в понеділок, 11 березня, розпочався Великий піст, протягом якого не можна їсти м'ясо в будь-якому його вигляді, вершкове масло, яйця (жовток), риб'ячий жир, сир, молоко та інші молочні продукти. Щоб знати, що і коли їсти, склали спеціальний календар харчування на кожен день. Пам'ятайте, що є окремі дні, коли дозволяється вживати, наприклад, рибу, а є дні, коли не можна використовувати навіть рослинне масло.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в березні православні віруючі відзначають дуже важлива подія – початок Великого посту 2019. Це одне з головних свят у християнській традиції і найсуворіший і довгий піст у році. Фіксованої дати святкування немає, щорічно подія випаде на різні дні і навіть місяці. Ми розповімо про те, коли починається і як правильно дотримуватися Великий піст 2019.

Нагадаємо, Великий піст 2019: календар харчування, що можна їсти, а що не можна і головні заборони урочистості.

Як повідомляв Знай.uа Великий піст 2019: історія, дата, правил харчування й заборони.

Знай.uа писав, українців порадували позаплановим вихідні: веселитися будуть не всі.

Дивіться відео по темі: