Вражаючі результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології оприлюднили у мережі.

"В Україні у лютому 2019 року добре або дуже добре ставилося до Росії 57% українців, погано або дуже погано – 27%, 17% не визначилися; до росіян (громадян Росії) позитивно ставилося 77% українців, до керівництва Росії – 13% (переважно за рахунок Сходу і Донбасу)", - сказано в повідомленні.

Експерти відзначили, що в основному позитивне ставлення до Росії обумовлюється переважно позитивним ставленням до громадян цієї країни.

Зазначається, що протягом всього періоду спостережень (з 2008 до 2019) українці краще ставилися до Росії, ніж росіяни до України.

"У лютому 2019 року в Росії добре або дуже добре ставилося до України 34% населення, погано або дуже погано 55%, тобто зараз українці набагато краще ставляться до Росії, ніж росіяни до України", - наголошують соціологи.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Разом з тим, згідно соціологічних досліджень, росіяни краще ставляться до українців, ніж українці до росіян (позитивно ставляться до українців 82% росіян, 7% росіян добре ставляться до керівництва України).

Соціологи вияснили, що майже 90% населення вважає, що Україна має бути незалежною державою. При цьому порівняно з лютим 2018 року кількість тих, хто бажає закритих кордонів із Росією, зменшилася (з 44% до 39%), а кількість тих, хто бажає незалежних відносин, але без кордонів і митниць, збільшилася (з 44% до 48%).

У Росії порівняно з березнем 2018 року також зменшилася кількість бажаючих закритих кордонів з Україною (було 39%, стало 25%).

Зазначимо, що опитування проводили тиждень - з 8 по 20 лютого. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2042 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України.

"Левада-центр" проводила аналогічне дослідження у Росії ротягом 15-20 лютого соціологи опитали 1600 осіб у віці 18 років і старше у 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ.

Нагадаємо, Путін вимагає від України неможливого: повний список забаганок агресора.

Як повідомляв Знай. ua, "Мавпа Путіна" загинула безглуздою смертю: фото покійного головоріза злили у мережу.