Міністерство закордонних справ Російської Федерації направило Міністерству закордонних справ України ноту з приводу припинення дії договору "про дружбу, співробітництво і партнерство".

Відповідна заява з'явилася в Twitter МЗС РФ.

"Закликаємо Україну дотримуватися свої двосторонні та міжнародні зобов'язання не на словах, а на ділі", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Російська сторона зазначила, що "1 квітня 2019 року з ініціативи української сторони припиняє дію Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією і Україною від 31 травня 1997 року".

Раніше Україна звинуватила Росію в порушенні угоди. Президент країни Петро Порошенко в свою чергу пояснив, що дана угода з вини Москви давно стало анахронізмом".

При цьому у МЗС РФ висловили абсолютно іншу точку зору, яка ніяк не відбивається на діях країни-агресора. У Кремлі заявили, що Договір міг застаріти, однак Москва завжди була готова обговорювати пропозиції щодо модернізації договірно-правової бази.

Підписання договору про дружбу

Росіяни впевнені, що закони про кінематографію, про гастрольну діяльність, про друкованої продукції антиукраїнського змісту, а також проект закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" йдуть "в руслі політики тотальної українізації і утиску прав російськомовного населення України".

При цьому російська сторона замовчує, що вона порушила територіальну цілісність України, яка захищена договором, а кримської анексії не існує і це лише

Нагадаємо, Путін перекинув бойові кораблі України, назріває запекла битва. Нова провокація на Азові: корабель РФ зблизився з українським буксиром.

Як повідомляв Знай. ua, в Росії спецназ ФСБ штурмує МВС. Начальник МВС чинив опір при затриманні та намагався позбутися власного телефону.

Знай. ua писав, що армія готується до останнього удару, Путіна скрутить в баранячий ріг. В Міноборони заявили, що українські боєприпаси і ракети отримають новий "дім".