Німецькі депутати від Християнсько-демократичного союзу і Соціал-демократичної партії Німеччини запропонували шлях для відновлення участі Росії і США в ракетному договорі.

Про це повідомляє DW.

Наразі вже відомо, що німецькі депутати запропонували Росії відвести спірні крилаті ракети далеко на схід, для того щоб вони не могли досягти Європи.

Більше того депутати намецького парламенту запропонували США надати доступ російським представникам до систем запуску ракет у Європі, які розташовуються на території Румунії.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами колишнього офіцера генштабу Бундесверу Родеріха Кизеветтер, такі дії США і РФ могли б сприяти виникненню основи довіри для проведення нових переговорів з роззброєння.

Разом з тим варто відзначити, що президент Росії Володимир Путін заявив про призупинення участі РФ в Договорі про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Зокрема, Путін пояснив такий крок дзеркальною відповіддю, адже США ще раніше оголосили про вихід із договору через невиконання його приписів Кремлем.

"Ми поступимо таким чином. Наша відповідь буде дзеркальною. Американські партнери оголосили про те, що вони припиняють свою участь в договорі, і ми припиняємо", - заявив Путін на зустрічі з міністрами оборони та закордонних справ РФ Сергієм Шойгу і Сергієм Лавровим.

Разом з тим варто відзначити, що спеціальний представник США з питань України Курт Волкер розповів, що США не рухатимуться далі в переговорах з Росією поки російська влада не звільнять українських моряків, захоплених в Чорному морі.

Крім того спецпредставник США закликав у терміновому порядку звільнити затриманих українських моряків, які й досі незаконно ув'язнені на території Росії.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити моряків, щоб ми спробували повернутися до дипломатичного вирішення цієї проблеми", - цитує посольство заяву Волкера на міжнародній медіа-майданчику під час телефонного брифінгу в Брюсселі.

Нагадаємо, Міноборони РФ похвалилося новою зброєю.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп зібрався укласти з Росією договір світової важливості.

Також "Знай.ua" писав, що Путін стягнув "Іскандери" до кордону.

США призупиняють участь у ракетній угоді з Росією