Нове озброєння отримав ВМФ РФ, яке різко засліплює і дезорієнтує цілі. На фрегат проекту 22350 буде встановлено станції візуально-оптичних перешкод 5П-42 "Філін".

Відомо, що дане озброєння вже стоїть на фрегаті "Адмірал флоту Радянського Союзу Горшков" та "Адмірал флоту Касатонов".

Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на джерела в холдингу "Росэлектроника", який займається поставками зброї для російської армії.

Принцип дії станції ґрунтується на модуляції яскравості світлового випромінювання. Низькочастотні коливання яскравості випромінювання викликає тимчасове ураження зорових нервів. Через розлади органів зору уражені цілі не можуть вести прицільну стрільбу і втрачають орієнтацію в просторі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Варто нагадати, що український оборонно-промислове підприємство Державна акціонерна холдингова компанія "Артем" розробляє нову версію ракети Р-27 класу "повітря-повітря”, яка матиме набагато більше можливостей застосування. Про це розповів Антон Карпенко, директор ДАХК "Артем".

У порівнянні з попередньою версією, нова матиме більшу дальність захоплення цілей і стійкість до перешкод. У даний момент проводяться роботи по створенню нових головок самонаведення, в тому числі і активних (АГСН), які дозволять льотчикам працювати за принципом – "вистрілив і забув", не піддаючи небезпеці ні життя, ні літаки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що диктаторський режим Венесуели озброєний російською зброєю, а також всі соратники колишнього президента Ніколаса Мадуро пройшли в РФ підготовку. Такими "успіхами" похвалився сам Мадуро, в інтерв'ю російському агентству "РИА Новости". "Президент Володимир Путін нам завжди надає допомогу від Росії у всіх сенсах, і ми її приймаємо з подякою", - зазначив диктатор.

Нагадаємо, українські моряки знову штурмуватимуть Керченську протоку.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко зважився на мирову з Путіним: люди втомилися.

Знай.uа писав, у Трампа відберуть улюблену іграшку.