Шепетівський ремотний завод, який за радянських часів славився гігантськими обсягами роботи, відновив виробничий цех, де будуть випускати нові бойові машини.

Про це пише портал Рoliteka.

У повідомленні йдеться, що вищевказаний цех був побудований в 1939 році і за своїм станом підлягав ліквідації або значній реконструкції. Для зменшення виробничих витрат особливу увагу приділили системам енергозбереження: встановили нову економічну систему освітлення, провели утеплення тощо.

На новому майданчику будуть відновлювати і модернізувати всі артилерійські системи, які є на озброєнні Збройних Сил України, в тому числі: 300 мм реактивну систему залпового вогню "Смерч" і 203-мм гаубицю "Піон". Окрім того цех працюватиме над виготовленням перспективних зразків.

Варто додати, що ДП "Шепетівський ремонтний завод" також бере участь у розробці та виготовлені нових систем, таких як "Вільха", "Верба" і "Берест".

Однак у Росії також вистачає військової техніки та озброєння. Так, РФ почала постачати в Африку нові бойові машини підтримки танків (БМПТ) "Термінатор".

"Термінатор" – бойова гусенична машина вогневої підтримки, здатна вражати легкоброньовані цілі, танки і БМП, а також вертольоти і низколетючі малошвидкісні літаки. Машини випускає "Уралвагонзавод".

Російські військові отримали перші десять машин цього типу в березні 2018 року. У лютому 2018 року заступник міністра оборони Юрій Борисов говорив, що так звані "Термінатори" "непогано себе зарекомендували" в Сирії.

Удар по Сирії
Удар по Сирії

Відкриття чеху та розширення виробництва воєнної техніки як ніколи є актуальним, адже кількість військової техніки уздовж українського кордону з боку Російської Федерації останнім часом значно збільшилася, стверджує начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

російські війська на Донбасі
російські війська на Донбасі

Нагадаємо, у мережі з’явилися фото, на яких зображені перевернуті російські танки. Користувачі помітили, що номера на них зафарбовані так само, як у тих, що знаходяться на Сході України.

Раніше Знай.uа писав про те, що українське оборонне підприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", яке входить до складу держконцерну "Укроборонпром" на Міжнародній оборонній виставці "Зброя та безпека" презентувала новий української мобільний радіолокаційний комплекс охорони периметра - "Харза".

Також Знай.uа повідомляв, що у вівторок, 9 листопада, у Києві на виставці "Зброя та безпека" показали реактивну систему залпового вогню БМ-21 УМ "Берест".