У вівторок, 9 листопада, у Києві на виставці "Зброя та безпека" показали реактивну систему залпового вогню БМ-21 УМ "Берест".

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпром".

Шепетівський ремонтний завод за власні обігові кошти провів модернізацію РСЗВ калібру 122 мм з використанням тільки українських комплектуючих.

"Берест" призначений для заміни БМ-21 "Град", який стоїть на озброєнні Збройних сил України. Використання сучасних цифрових технологій і нове шасі вітчизняного виробництва дають "Бересту" ключові бойові та експлуатаційні переваги, які значно розширюють бойові можливості РСЗВ. Однією з особливостей нової машини стала цифрова система керування вогнем, яка дозволяє екіпажу, не залишаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема – топогеодезичну прив'язку", – заявили в прес-службі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зазначається, що екіпаж РСЗВ вдосконалений. Він зможе отримувати координати противника в режимі онлайн, що підвищить точність координування.

"Ще одна особливість нової РСЗВ – збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів замість 40 в "Граді". Це дозволяє гарантовано знищувати противника і оперативно розподіляти вогонь між різними цілями. В цілому "Берест", порівняно з "Градом", має велику потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію в цифрові системи керування і наведення артилерії, велику мобільність і вимагає менше часу для відкриття вогню", – заявили в "Укроборонпромі".

Нагадаємо, путінські женців на Донбасі продовжують безцеремонно порушувати так званий "режим тиші". З'явилася інформація, що бойовики 36 раз обстріляли позиції українських захисників.

Раніше Знай.ua повідомляв, у Міністерстві оборони в минулу суботу, 6 жовтня, відбулася секретна нарада в зв'язку з гучними провалами російської військової розвідки в США, Великобританії, Нідерландах та Чорногорії.

Також Знай.ua писав, українські військові в найближчі кілька днів проведуть у Запорізькій області в місті Бердянськ заняття з бойової підготовки.