У суботу 2 лютого США тимчасово призупиняють виконання зобов'язань за Договором про розміщення ракет середньої і малої дальності.

Про це повідомив американський президент Дональд Трамп журналістам у Білому домі, передає "РБК".

Головнокомандувач США заявив, що не проти б укласти з Росією новий ракетний договір.

"Я сподіваюся, що ми зможемо зібрати всіх у великій і гарній кімнаті і укласти новий договір, який був би набагато кращим. Звичайно, я б цього хотів". Дональд Трамп

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що США почнуть процес виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) 2 лютого.

Про це повідомила в середу, 16 січня, заступник держсекретаря з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон, пише ТАСС.

Томпсон, яка перебуває зараз в Брюсселі, знову звинуватила Росію в порушенні ДРСМД. Вона додала, що під час російсько-американських консультацій з ДРСМД у Женеві 15 січня прориву досягнуто не було. Процес виходу США з договору становитиме півроку.

Раніше портал писав, що глава делегації США, заступник держсекретаря Андреа Томпсон назвала прикрою зустріч з представниками МЗС Росії за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Цю інформацію у вівторок, 15 січня, повідомили у прес-службі постійного представництва США в Женеві.

За її словами, США залишаються відданими зробленій 4 грудня держсекретарем Майклом Помпео заяві про те, що якщо Росія протягом 60 днів не почне виконувати умови договору, Вашингтон припинить виконувати свої зобов'язання по документу.

У той же час, за словами заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова, за припинення ракетного договору повинні відповідати США.

Як повідомляв раніше Знай.uа, Росія ще має можливість виконати положення Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).

Також Знай.uа писав про те, що радник Президента України, радник міністра оборони України Юрій Бірюков пояснив, що стоїть за словами секретаря РНБО Олександра Турчинова – як відомо, 19 грудня він пообіцяв підготувати новий прохід через Керченську протоку.