Секретар РНБО Олександр Турчинов впевнений, що для українських ракет зовсім не проблема знищити Керченський міст, включно з усіма військовими кораблями РФ, котрі Кремль використовує для економічної блокади:

"Ми системно працюємо над посиленням берегової оборони Чорного і Азовського узбережжя. З цією метою будуть залучені нові і модернізовані ракетні комплекси. Це дозволить нам не тільки ефективно протидіяти будь-яким десантним операціям, але і знищити будь-який корабель, який загрожує нашій країні з 300 кілометрів, навіть якщо він розташований в порту базування. Це не буде для нас проблемою, в разі загрози, знищити будь-яку переправу або міст, в тому числі і той, який дуже розрекламований ", - підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО Олександр Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов

Стосовно запровадження воєнного стану в Україні, секретар РНБО зазначив, що іншого виходу не було, тому що Росія вдалася до відкритого прояву агресії, і окрім наших кораблів, незаконно захопила і засудила моряків.

військовополонені українські моряки
військовополонені українські моряки

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

захоплені українські моряки
захоплені українські моряки

Секретар РНБО Олександр Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов

"В таких умовах треба швидко приймати рішення та діяти, бо військова машина, як і весь силовий блок країни, має достатньо високу інерцію. Воєнний стан для країни став таким собі стрес-тестом, глобальною перевіркою країни. Перевіряється ж не тільки готовність військових. Перевіряється готовність працювати в особливих умовах всієї виконавчої вертикалі, від Кабміну до місцевих адміністрацій", - додав він.

Секретар РНБО Олександр Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов

Турчинов пояснив, шо на даний час відбувається перевірка готовності цивільної і територіальної оборони, швидкість розгортання резерву першої черги. Перевіряється також здатність військових швидко та приховано перекидати потужні з'єднання на велику відстань, тобто здатність оперативно протидіяти агресії на різних небезпечних напрямках.

Дивіться: Турчинов прокоментував запровадження воєнного стану в Україні

Нагадаємо, Турчинов розповів, як українські кораблі повернуть до Керченської протоки. Як повідомляв "Знай.ua", Сенат закликав США Трампа підтримати Україну проти російської агресії у Керченській протоці та зробити рішучі кроки у цьому напрямку.Також "Знай.ua" писав, механік захопленого російськими солдатами українського рейдового буксира "Яни Капу" Сергій Чулиба сказав, що вважає себе військовополоненим і відмовився від дачі показань.