Сенат закликав США Трампа підтримати Україну проти російської агресії у Керченській протоці та зробити рішучі кроки у цьому напрямку.

Сенат США
Сенат США

Про це повідомляють американські ЗМІ з посиланням на відповідну заяву сенату.

У заяві йдеться, що сенат США закликав Трампа прийняти рішення про проведення багатонаціональної операції в акваторії Чорного моря з метою припинити зухвалу і агресивну поведінку РФ.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Однак відповідну резолюцію підтримали тільки 41 з 100 сенаторів, документ передбачає збільшення кораблів НАТО в акваторії Чорного моря а також надання Україні додаткового військової допомоги.

Авторами резолюції є демократ Дік Дурбін і республіканець Рон Джонсон.

У контексті ініціативи Джонсон заявив:

"США і наші союзники повинні оперативно протидіяти військової агресії Росії в Керченській протоці сильними і рішучими діями".

Варто додати, що на заяву сенату відреагували і в самій РФ, одіозний російський сенатор Костянтин Косачев заявив, що США спеціально підбурюють Україну на вчинення провокацій, що призвело до того, що українські кораблі не можуть увійти в акваторію Азовського моря. Своєю заявою він по суті визнав, що Росія блокує судноплавство в даному регіоні.

Нагадаємо, корабель-розвідник ВМС Великобританії вже в Одесі.

"Echo" пробуде в Одесі кілька днів, а потім здійснить маневри типу PASSEX з флагманом ВМС України фрегат "Гетьман Сагайдачний"

Розвідувальний корабель Королівського флоту Великобританії HMS Echo (H87) кинув якір біля причалу Одеського морського порту. Про це у себе в Facebook пише главред BlackSeaNews Андрій Клименко.

Раніше Знай.uа писав про те, що увечері в понеділок, 17 грудня, розвідувальний корабель британського флоту HMS Echo (H87) увійшов через протоку Босфор у Чорне море.

Про це написав у Facebook головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

Експерт зазначає, що це перший військовий корабель НАТО, який здійснює візит до Чорного моря з прямим формулюванням мети візиту: продемонструвати підтримку Британії принципу свободи навігації в регіоні.

Також Знай.uа повідомляв, що у середу, 19 грудня, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що нові ракетні комплекси допоможуть нашій країні захищатися в морях і навіть дозволять знищити Керченський міст.