Механік захопленого російськими солдатами українського рейдового буксира "Яни Капу" Сергій Чулиба сказав, що вважає себе військовополоненим і відмовився від дачі показань.

Про це стало відомо завдяки заяві його адвоката Геннадія Федорова.

"Як і інші члени команди, Сергій в ході допиту заявив, що вважає себе військовополоненим і повідомив лише дані, передбачені статтею 17 женевської конвенції, тобто ПІБ, дату народження, звання. Від дачі інших свідчень відмовився", - говорить захист Сергія.

За словами адвоката, його підзахисний знаходиться в хорошому фізичному і психологічному стані, тримається стійко, жодних скарг чи прохань не висловлює.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ті жорсткі і складні умови, в яких він зараз перебуває, його не турбують. Для нього важливо стан здоров'я його батьків, дівчата і рідних, а також переживає, що вони в його особі втратили на час годувальника і опору. Просив мене дізнатися про долю собаки, яка перебувала на катері в момент його захоплення, і переживав за те, що без належного технічного догляду за буксиром "Яни-Капу" цей катер може стати непридатним", - каже Геннадій.

Адвокат передав подяки від Чулибы родичам, друзям та волонтерам, які допомагають не тільки йому, але й іншим українським полоненим.

"Чулибе Ц. Р. дуже важливо усвідомлювати, що в цей важкий для військовополонених час, моряків не забули, що їх пам'ятають і надають їм моральну та матеріальну підтримку", - зазначає адвокат.

Нагадаємо, Українські суду зайдуть в Керченську протоку Турчинов показав план повернення

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов нещодавно заявив, що українські кораблі будуть намагатися проти через Керченську протоку разом з представниками ОБСЄ та інших міжнародних організацій, незважаючи на обстріл і захоплення кораблів Росією 25 листопада.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Експерт пояснив, чому ООН не зможе покарати Росію за агресію на Азові: безрезультатний удар

Також "Знай.uа" писав про те, що Кабмін розширить санкції проти Росії, під удар потраплять десятки компаній