США почнуть процес виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) 2 лютого.

Про це повідомила в середу, 16 січня, заступник держсекретаря з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон, пише ТАСС.

Томпсон, яка перебуває зараз в Брюсселі, знову звинуватила Росію в порушенні ДРСМД. Вона додала, що під час російсько-американських консультацій з ДРСМД у Женеві 15 січня прориву досягнуто не було. Процес виходу США з договору становитиме півроку.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, глава делегації США, заступник держсекретаря Андреа Томпсон назвала прикрою зустріч з представниками МЗС Росії за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Цю інформацію у вівторок, 15 січня, повідомили у прес-службі постійного представництва США в Женеві.

За її словами, США залишаються відданими зробленому 4 грудня держсекретарем Майклом Помпео заявою про те, що якщо Росія протягом 60 днів не почне виконувати умови договору, Вашингтон припинить виконувати свої зобов'язання по документу.

У той же час, за словами заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова, за припинення ракетного договору повинні відповідати США.

Від зазначив, що Росія після консультацій в Женеві переконалася, що США йдуть на злам Договору щодо ракет.

Рябков Також підкреслив, що США виявилися не готові до діалогу з беспилотникам, ракет-мішеней і установок Mk-41 і нібито Росія запропонувала США ряд заходів по визначенню характеристик ракети 9М729.

Нагадаємо, що с початком нового року ситуація в Криму загострюється - експерти в один голос стверджують, що Путін стягує на півострів важке озброєння для блокування військових супротивників і міжнародних організацій.

Як повідомляв раніше Знай.uа, Росіяя ще має можливість виконати положення Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).

Знай.uа писав про те, що радник Президента України, радник міністра оборони України Юрій Бірюков пояснив, що стоїть за словами секретаря РНБО Олександра Турчинова – як відомо, 19 грудня він пообіцяв підготувати новий прохід через Керченську протоку.