Радник Президента України, радник міністра оборони України Юрій Бірюков пояснив, що стоїть за словами секретаря РНБО Олександра Турчинова – як відомо, 19 грудня він пообіцяв підготувати новий прохід через Керченську протоку.

Юрій Бірюков, радник Президента України, радник міністра оборони України
Юрій Бірюков, радник Президента України, радник міністра оборони України

"Тут усе дуже просто. Згідно з міжнародними домовленостями, законами, угодами, українські військові кораблі мають право безперешкодного проходу з Чорного до Азовського моря і навпаки. Кінець історії. Так, ми продовжимо це робити, незалежно від того, подобається це росіянам чи ні. Ми і далі це робитимемо. Наступного разу візьмемо з собою міжнародних спостерігачів. О"кей, нехай росіяни ще раз спробують щось таке зобразити", – наголосив радник голови МОУ.

Бірюков також пригадав, за яких обставин сталася агресія РФ у Керченській протоці.

Юрій Бірюков, радник Президента України, радник міністра оборони України
Юрій Бірюков, радник Президента України, радник міністра оборони України

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Треба пам'ятати: те, що сталося в листопаді, – це суміш усього. По-перше, росіяни самі провокували, тому що вони напевне розраховували на те, що наші військові відкриють вогонь у відповідь. Тоді б вони (РФ – ред.) отримали би повний спектр доказів того, що ми поводилися агресивно. Треба ще й пам'ятати, що наші кораблі були захоплені в міжнародних водах. Тобто, це вже за межами всіх розповідей росіян про те, що хтось із наших кораблів порушив територіальні води. Води чого, Криму? Крим – це Україна. Тому так, наші кораблі ходитимуть і надалі. Ми не можемо сказати: "Ми налякалися, і більше не підемо", – зазначив він.

Дивіться: Бірюков прокоментував заяву Турчинова про Керченську протоку

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов впевнений, що для українських ракет зовсім не проблема знищити Керченський міст, включно з усіма військовими кораблями РФ, котрі Кремль використовує для економічної блокади. Як повідомляв "Знай.ua", президент України Петро Порошенко підписав закон про прилеглу зону, який збільшує підконтрольну Україні територію в Чорному морі. Також "Знай.ua" писав, уже в липні 2019 року Україна отримає патрульні катера класу "Айленд", які пообіцяли надати США.