Росія ще має можливість виконати воложення Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).

Про це заявивя генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє інформаційне агенство DPA.

"Важливо те, що зараз Росія має останній шанс. Якщо Росія не повернеться до виконання, тоді у нас велика проблема, тому що тоді договір Договір про ліквідацію середньої і малої дільності руйнується", - сказав Столтенберг.

Єнс Столтенберг

Столтенберг підкреслив, що на території Європи немає нових американських ракет, чого не скажеш про російських.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"У НАТО є багато можливих шляхів реагування. Але я не буду говорити про різні елементи, тому що якщо я почну спекулювати про різні потенційні елементи реакції НАТО, я думаю, що тільки ускладнить ситуацію", - додав він.

Як відомо, на початку грудня США дали Росії 60 днів на повернення до виконання договору. Держсекретар США Майк Помпео пояснив, чому Вашингтон вдається до такого кроку, і заявив, що Росія ще може врятувати договір. Влада Росії не збирається виконувати умови та вважає привід США надуманим.

В Росії в свою чергу нещодавно вперше зробили випробувальний постріл розпіареного ракетного комплексу "Авангард". Наразі вже відомо, що запуском керував осовбисто президент Путін.

Нагадаємо, що північноатлантичний альянс закликає Російську Федерацію негайно звільнити захоплених у полон українських моряків і кораблі ВМС України. При цьому він додав, що сили НАТО постійно присутні в Чорноморському регіоні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Петро Порошенко вважає за необхідне запросити кораблі НАТО в акваторії Азовського моря для стримування агресії Кремля.

Також портал "Знай.uа" писав, що "Не може бути ніякого виправдання": генсек НАТО пообіцяв потужну підтримку для ЗСУ та жорстко розкритикував Росію. Столтенберг сказав, що НАТО буде і надалі допомагати Україні потужною підтримкою.