В Росії вперше зробили випробувальний постріл розпіареного ракетного комплексу "Авангард".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі вже відомо, що запуском керував осовбисто президент Путін.

"Пуск був проведений з позиційного району Ясний бойовим розрахунком з'єднання РВСП по умовній цілі на полігоні Кура на Камчатці", - відзначили в Кремлі.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Крім того відзначається, що у ході планового польоту на величезній швидкості ракета вразила умовну ціль.

"В ході польоту на гіперзвуковій швидкості крилатий блок зробив горизонтальне і вертикальне кероване маневрування і вразив умовну ціль в призначений час", - вказали в прес-службі.

Вже після випробувань Путін зазначив, що у наступному році "Авангард" потрапить під масовий випуск та буде відправлена у бойові підрозділи російської армії.

Разом з тим варто відзначити, що за останній рік ЗСУ отримала потужне озброєння, яке допоможе дати гідну відсіч путінським окупантам на Донбасі.

У підприємстві зазначають, що протягом 2018 року було передано українській армії понад 2500 одиниць високоточного та надсучасного озброєння.

У повідомленні уточнюють, що це стало можливим завдяки новітнім виробничим лініям з високоточними станками.

"Одним із ключових підприємств у цій сфері є Державне Київське конструкторське бюро "Луч", яке розробило та серійно виробляє високоточні ракетні комплекси "Стугна-П", "Корсар" та "Бар‘єр". Сотні цих комплексів з тисячами ракет до них вже передано до війська", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ДККБ "Луч" належить розробка "Вільхи" і новітньої крилатої ракети "Нептун".

"Очікується, що невдовзі розпочнеться серійне виробництво "Вільхи", яка суттєво посилить ракетно-артилерійську міць ЗСУ", - додають у повідомленні.

Серед гучних та важливих проектів, над якими завершили працювати підприємства "Укроборонпрома", модернізація та повне імпортозаміщення високоточного 152-мм снаряду "Квітник".

Також повідомляється, що у 2018 році фахівці Державної акціонерної холдингової компанії "Артем" здійснили великий обсяг робіт над РС-80 "Оскол".

Ці 80-міліметрові некеровані ракети успішно пройшли декілька етапів Державних випробувань. Під час понад 300 пусків було підтверджено відповідність РС-80 основним тактико-технічним характеристикам та можливість їх застосування з вертольотів та літаків.

Нагадаємо, США розміщують свої ракети біля кордонів Росії.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін може захопити Білорусь у будь-який момент.

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ поставили путінських тварин на місце, але втратили найдорожче.

Путін погрожував ядерною зброєю опонентам, які запроваджують санкції проти Росії