США збільшують свою присутність шляхом розміщення стратегічних неядерних систем високоточної зброї в морських акваторіях, які прилягають до Росії. Про це повідомляє газета "Красная звезда", посилаючись на слова головнокомандувача Військово-морським флотом адмірала Володимира Корольова.

Результатом паніки Росії стала стаття в німецькому виданні Telepolis, опублікована в суботу, 22 грудня, в якій йдеться про те, що США мають намір забезпечити свободу морської навігації в районах Арктики, які Росія з якихось незрозумілих причин вважає своїми.

Якщо говорити конкретно, то Москва планомірно посилює контроль над своїми водами по військовим та економічним причинам. З 2013 року в Арктиці Російською Федерацією розміщено кілька нових військово-морських баз, побудовано кілька криголамів і підводних човнів для нарощування своєї присутності в регіоні.

Передбачається, що зіткнення інтересів держав може привести до виникнення аналогічної ситуації, що раніше сталася в Керченській протоці: після самовільного захоплення міжнародних морських вод, Росія оголошує їх прибережними і тут же готується відкривати вогонь по кораблях інших держав. Ситуацію погіршує і той факт, що в даний час військово-морську присутність Російської Федерації здійснює близько 100 кораблів.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Під час пошуку шляхів, які б ефективно забезпечили безпеку міжнародних вод, експерти стратегічних і бюджетних оцінок у Вашингтоні зробили висновок, що авіаносні ударні групи ВМС США на сучасному військовому полі більш не актуальні. Вони не мають необхідної живучісті, дальністі, а також спеціалізації для протистояння Китаю або Росії, які сконцентрувалися на розробці протикорабельних ракет високої дальності.

З цієї причини США і країни НАТО підвищену увагу приділяють розгортання поблизу кордонів з Російською Федерацією стратегічних систем високоточної зброї, морських систем ПРО, а також об'єктів військової інфраструктури.

Крім цього, в Америці була розроблена концепція блискавичного глобального удару, який передбачає знищення першорядних військових об'єктів ворога, наприклад, центрів управління, штабів, пускових установок міжконтинентальних балістичних ракет за допомогою високоточної неядерного зброї. Таким засобом стануть крилаті ракети, розташовані на надводних кораблях і субмаринах, в тому числі балістичні ракети підводних човнів в неядерному виконанні.

Путін явно не зрадів такій новині і пригрозив різко збільшити присутність Росії в світовому океані.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що український депутат не стримувався в висловлювання про антиукраїнських санкції Росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua": календар, випущений армією Росії викликав масу глузувань в мережі.

Також "Знай.ua" писав, що Росія без проблем може захопити Білорусь без заперечень її населення.