На російському полігоні Капустін Яр розхвалена путінська ракета С-300 впала одразу після запуску.

Відповідне відео з великою кількістю ненормативної лексики з'явилося в соцмережах.

Варто відзначити, що російські військові поки жодним чином не прокоментували скандальний епізод.

У свою чергу автор ролика відзначив, що ракета відразу ж після запуску пішла у сторону від місця запуску та у підсумку впала неподалік площадки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також варто додати, що С-300 це сімейство зенітно-ракетних комплексів, які за інформацією російських військових здатні вражати різні цілі на висотах: від менших, ніж можлива висота польоту, до перевищують стелю висоти для цілей; на відстані до 75-200 кілометрів.

Разом з тим варто відзначити, що російський політичний експерт Андрій Піонтковський розповів, що Російська Федерація новими спалахами військової агресії проти України Керченській протоці демонструє небезпечні передумови для анексії Азовського моря і окупації українського узбережжя.

На думку політолога, Україні необхідно звернути увагу не на сам інцидент з кораблями у міре, а на коментарі російської сторони, які було озвучено після. Також Піонтковський заявив, що на цей раз Кремль пішов на відкриту агресію.

"Путін після декількох років коливань зважився на нову серйозну ескалацію у своїй гібридній війни з Заходом, в якій він розраховує на перемогу. Москва де-факто оголосила Керченську протоку і Азовське море своїми територіальними водами, порушивши в черговий раз кілька міжнародних угод, включаючи договір 2003 року між Росією і Україною про співпрацю у використанні Азовського моря і Керченської протоки. По суті, це означає анексію Азовського моря і блокаду великої частини українського узбережжя, що у військовому сенсі створює передумови для його захоплення. Політично знаменно, що вперше Кремль вчинив акт агресії проти України, не прикриваючись жодними "іхтамнєтами" або "зеленими чоловічками", а відкрито, на очах всього світу, під прапором Російської Федерації", – розповів Піонтковський.

Нагадаємо, підступний сценарій Кремля перестав бути таємницею.

Як повідомляв "Знай.ua", британський адмірал попередив українців про страшний план Путіна.

Також "Знай.ua" писав, що шпигунка Кремля Марія Бутіна зізналася у всьому в американському суді.

Луганські бойовики почали використовувати сучасну лазерну зброю російського виробництва