Росіянка Марія Бутини заарештували в США за відсутність реєстрації іноземної агента. Жінка висловила рішучість змінити свої показання і визнати провину.

Про це повідомляє The Washington Post.

Бутіну заарештували в липні 2018 року. У понеділок, 10 грудня, стало відомо, що Марія готова змінити свідчення і визнати свою причетність до спроб кремля вплинути на керівництво впливовою в США стрілецької організації.

"Адвокати Бутиной і федеральні прокурори разом звернулися в понеділок до суду з проханням про те, щоб окружний суддя Таня С. Чуткан встановила час для відкликання Бутиной її попередньої заяви про невинність", - сказано в публікації.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Сторони відзначають, що визнання Бутиной може відбутися вже у вівторок, 11 грудня. Окремо уточнюється адвокатами і прокурорами звинуваченою, що сторони вирішили це питання.

Росіянку Бутіну звинувачують у спробі просування порядку денного Кремля Національної стрілецької організації США, до складу якої входить велика кількість впливових політиків.

Особисті стосунки з американськими консерваторами шпигунці вдалося налагодити завдяки тому, що вона заснувала групу, яка боролася за права на володіння зброєю в Росії. При цьому прокурори заявляють, що 30-річна Бутини активізувала свою діяльність після того, як переїхала в Вашингтон у вересні 2016 року з метою навчання в аспірантурі американського університету.

Нагадаємо, ФСБ знайшла тих, хто "злив" отруйників Скрипаля. ФСБ "полює" на винних у витоку інформації про отруйників Скрипалів.

Як повідомляв Знай. ua, Боширова-Чепигу зловили з шпигункою Кремля, скандальні фото. Спливли промовисті фото п'ятирічної давності.

Знай. ua писав, що російські шпигуни-пропагандисти засвітилися у Великобританії, відповідь не змусила себе чекати. Російська розвідка б'є провальні антирекорди.