Усе більше нових подробиць спливає про імовірних отруйників екс-шпигуна Сергія Скрипаля, які зайвий раз доводять причетність офіцерів ГРУ до злочину у Солсбері.

Отруєння Скрипаля
Отруєння Скрипаля

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на повідомлення та фотодокази у соціальній мережі Twitter.

Так у мережі спливли фото, на яких людину, схожу на полковника ГРУ Анатолія Чепігу (Руслана Боширова), помітили на фото поруч із заарештованою у США за підозрою в шпигунстві росіянкою Марією Бутіною.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Знімок, датований 2013 роком, опублікувала у мережі користувач Twitter під ніком Venture Capital. На ньому росіянка присутня на конференції за участю нинішнього радника президента США Джона Болтона.

Однак розслідувачі групи Bellingcat спростували припущення блогера, заявивши, що це "безумовно не Чепіга".

Варто нагадати, що 29-річній Бутіній пред'явлено звинувачення у шпигунстві на користь Кремля у Сполучених Штатах. Департамент юстиції стверджує, що вона регулярно контактувала з російськими спецслужбами. Її звинувачують у змові діяти від імені російського уряду і не реєструватися як іноземний агент. Бутіна, звісно ж, винною себе не визнає.

Нагадаємо, офіцери ГРУ Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін, яких підозрюють в отруєнні екс-колеги Сергія Скрипаля в британському Солсбері, активно брали участь у захопленні українських державних установ.

Анатолій Чепіга
Анатолій Чепіга

Як повідомляє видання The Independent, про це після зустрічі з представниками парламенту Британії заявив Христо Гроздєв - доповідач дослідної групи Bellingcat.

За його словами, обидва спецагенти були "безпосередньо причетні" до установ, розташованих у східному регіоні України, а також займалися розповсюдженням фейкових новин про "місцевих оборонних загонах".


Як писав раніше Знай.ua, у справі імовірних отруйників Скрипаля, так званих "Олександра Петрова" та "Руслана Боширова" спливає все більше нових подробиць.

отруєння Скрипалів
отруєння Скрипалів

У середу, 10 жовтня, чеське джерело із посиланням на розвідку повідомило про таємне перебування російських офіцерів ГРУ, відомих як "Олександр Петров" і Руслан Боширов", у Чехії в 2014 році.

"У той самий час в країні перебував колишній російський розвідник Сергій Скрипаль", - наголошує джерело.

Сергій Скрипаль
Сергій Скрипаль


Також Знай.ua писав про те, що один з отруйників колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля - Олександр Петров - виявився пов'язаний з Україною.