У справі імовірних отруйників Скрипаля, так званих "Олександра Петрова" та "Руслана Боширова" спливає все більше нових подробиць.

Боширов та Петров
Боширов та Петров

У середу, 10 жовтня, чеське джерело із посиланням на розвідку повідомило про таємне перебування російських офіцерів ГРУ, відомих як "Олександр Петров" і Руслан Боширов", у Чехії в 2014 році.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

"У той самий час в країні перебував колишній російський розвідник Сергій Скрипаль", - наголошує джерело.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Під час свого візиту Скрипаль зустрічався з чеськими працівниками контррозвідки і консультував їх з питань виявлення імовірних російських шпигунів.

Сергій Скрипаль
Сергій Скрипаль

Чеська розвідка переконана, що "Петров і Боширов" вели стеження за Скрипалем.

Нагадаємо, один з отруйників колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля - Олександр Петров - виявився пов'язаний з Україною.

Так, спільне розслідування Bellingcat і The Insider показало, що справжнє прізвище Петрова - Мішкін. Він співробітник ГРУ і неодноразово відвідував Україну, в тому числі і під час Майдану в 2013-му, причому саме Київ. Про це пише портал Рoliteka.

ЗМІ з'ясували, що в Україну і Придністров'я "Петров" приїжджав декілька разів, починаючи з 2011 по 2018 роки. Розслідування показало також, що в 2014 році офіцера зареєстрували за добре відомою адресою "головного штабу ГРИ": Хорошевське шосе, 76Б.


Як писав раніше Знай.ua, військовий лікар і працівник ГРУ Олександр Мішкін (він же Олександр Петров), якого підозрюють в отруєнні екс-колеги Сергія Скрипаля, раптово виявився Героєм Російської Федерації.

Про це йдеться в матеріалах розслідування групи Bellingcat: їх співробітник, Христо Гроздєв, заявив про це на лондонській прес-конференції. Виявилося, що найвищу нагороду Мішкін отримав у 2014 році. Прес-конференцію проводили в спеціальному приміщенні комітету британського парламенту, де суворо заборонено робити фото і відео.

Олександр Петров і Руслан Боширов
Олександр Петров і Руслан Боширов

Так, експерти Bellingcat розповіли, як вийшли на Петрова-Мішкіна. Головною зачіпкою стало ім'я, під яким спецагент потрапив на територію Великобританії.


Також Знай.ua писав про те, що The Insider і Bellingcat назвали справжнє ім'я Олександра Петрова, другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів — ним виявився військовий лікар російського ГРУ.