The Insider і Bellingcat назвали справжнє ім'я Олександра Петрова, другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів — ним виявився військовий лікар російського ГРУ.

Заплутаний клубок у справі отруєнні Скрипалів потрохи але впевнено розмотується. Нещодавно сайт журналістських розслідувань Bellingcat встановив і назвав одного з підозрюваних – Анатолія Чепігу, який ховався за прізвищем Бошірова.

А сьогодні, 8 жовтня, стало відомо справжнє ім'я його напарника - "Олександра Петрова". Про це пише "Хвиля", посилаючись на інформацію сайту журналістських розслідувань.

Зазначається, що Bellingcat і російське видання The Insider встановили справжнє ім'я Олександра Петрова, який разом з Анатолієм Чепігою брав участь в отруєнні Скрипалів.

Це - Олександр Мишкін, військовий лікар, який працює на ГРУ.

Розслідувачі наразі опублікували не повний звіт, а тільки скан паспорта та окремі відомості.

З публікації стало відомо, що Мишкін народився в селищі Лойга Архангельської області в 1979 році. Потім навчався на лікаря, щоб служити на флоті. У 2010 році переїхав до Москви, зареєструвався за адресою штаб-квартири ГРУ і отримав друге ім'я.

Всі інші подробиці опублікують завтра, 9 жовтня. Згідно інформації, The Insider і Bellingcat синхронно опублікують о 15:00 своє розслідування, в якому викладуть детальну біографію Мишкова, починаючи від його життя у віддаленому селищі в Архангельській області, закінчуючи його участю в спецопераціях в Україні, Придністров'ї та країнах Західної Європи.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше дослідник Bellingсat з питань Східної Європи та Євразії Арік Толер на своїй сторінці в Twitter повідомив, що сайт журналістських розслідувань встановив справжню особистість "Петрова", однак прізвища не розкривав.

Як повідомляв портал "Знай.ua", колеги пролили світло на минуле отруйника Скрипаля – полковника ГРУ Анатолія Чепіги.

Також "Знай.ua" писав, у біографії Чепіги-Боширова спливли несподівані подробиці