Сайт журналістських розслідувань Bellingcat встановив справжню особистість одного з підозрюваних в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це повідомив дослідник Bellingсat з питань Східної Європи та Євразії Арік Толер на своїй сторінці в Twitter.

Однак, він наразі з певних причин не назвав справжнє ім'я ортуювача, зазначивши, що вся інформація буде оприлюднена наступного вівторка, 9 жовтня.

"Ми з'ясували справжню особу Олександра Петрова, другого отруювача Скрипаля, який працював разом з Анатолієм Чепігою ("Руслан Боширов"). Ми повідомимо про цю особу у вівторок наступного тижня", - написав Толер.

Як відоио, раніше журналісти Bellingcat і розслідувального проекту The Insider з'ясували, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипаля, який називав себе "Русланом Бошіровим", насправді звуть Анатолій Чепіга. Він - полковник ГРУ і нагороджений званням "Героя Росії".

Нагадаємо, в мережі з'явились нові фото Чепіги з його альмаматер - Далекосхідного військового інституту. За інформацією The Insider і Bellingcat, Чепіга навчався в цьому вузі і отримав звання Героя Росії в 2014 році.

Як повідомляв портал "Знай.ua", колеги пролили світло на минуле отруйника Скрипаля – полковника ГРУ Анатолія Чепіги.

Також "Знай.ua" писав, у біографії Чепіги-Боширова спливли несподівані подробиці