Один з отруйників колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля - Олександр Петров - виявився пов'язаний з Україною.

Так, спільне розслідування Bellingcat і The Insider показало, що справжнє прізвище Петрова - Мішкін. Він співробітник ГРУ і неодноразово відвідував Україну, в тому числі і під час Майдану в 2013-му, причому саме Київ. Про це пише портал Рoliteka.

ЗМІ з'ясували, що в Україну і Придністров'я "Петров" приїжджав декілька разів, починаючи з 2011 по 2018 роки. Розслідування показало також, що в 2014 році офіцера зареєстрували за добре відомою адресою "головного штабу ГРИ": Хорошевське шосе, 76Б.

Журналісти відзначають, що в підробленому паспорті Петрова дуже багато справжньої інформації про Мішкіна. Наприклад, дата народження, ім'я і по-батькові. В якому саме званні зараз перебуває Олександр Мішкін, з'ясувати журналісти не зуміли. Відомо лише, що на завдання по отруєнню в Солсбері він цілком міг відправитися у званні полковника або підполковника, враховуючи вислугу 15 років.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Книга Марка Урбана з'явилася 4 жовтня

Журналіст ВВС Марк Урбан написав книгу про отруєний у Солсбері екс-шпигуна Сергія Скрипаля. "Справа Скрипаля" (The Skripal Files) - історія, заснована на численних зустрічах і розмовах Урбана з Сергієм Скрипалем. Книга вийде 4 жовтня", - повідомляють ЗМІ.

Що відомо про минуле Анатолія Чепіги

Руслан Боширов (справжнє ім'я Анатолій Чепіга), отримав диплом з відзнакою в Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі, після чого його направили в спецназівський загін. Товариші по службі не думали, що Чепіга відрізняється особливими здібностями до практичної роботи розвідника.

Нагадаємо, соцмережі радіють викриттю "Боширова".

Як повідомляв "Знай.uа", безглузді відмазки Захарової не залишили жодного шансу отруювачам Скрипалів.

Також "Знай.uа" писав, що розкрито особистість отруйника Скрипаля Боширова.