Офіцери ГРУ Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін, яких підозрюють в отруєнні екс-колеги Сергія Скрипаля в британському Солсбері, активно брали участь у захопленні українських державних установ.

Як повідомляє видання The Independent, про це після зустрічі з представниками парламенту Британії заявив Христо Гроздєв - доповідач дослідної групи Bellingcat.

За його словами, обидва спецагенти були "безпосередньо причетні" до установ, розташованих у східному регіоні України, а також займалися розповсюдженням фейкових новин про "місцевих оборонних загонах".

Гроздєв зазначив, що Мішкін приїжджав в Україну декілька разів, в період Революції Гідності у тому числі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Олександр Петров-Мишкін виявився героєм Росії

Христо Гроздєв заявив про це на лондонській прес-конференції. Виявилося, що найвищу нагороду Мишкін отримав в 2014 році. Прес-конференцію проводили в спеціальному приміщенні комітету британського парламенту, де суворо заборонено робити фото і відео.

Книга Марка Урбана з'явилася 4 жовтня

Журналіст ВВС Марк Урбан написав книгу про отруєного у Солсбері екс-шпигуна Сергія Скрипаля. "Справа Скрипаля" (The Skripal Files) - історія, заснована на численних зустрічах і розмовах Урбана з Сергієм Скрипалем. Книга вийде 4 жовтня", - повідомляють ЗМІ.

Що відомо про минуле Анатолія Чепіги

Руслан Боширов (справжнє ім'я Анатолій Чепіга), отримав диплом з відзнакою в Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі, після чого його направили в спецназівський загін. Товариші по службі не думали, що Чепіга відрізняється особливими здібностями до практичної роботи розвідника.

Нагадаємо, соцмережі радіють викриттю "Боширова".

Як повідомляв "Знай.uа", безглузді відмазки Захарової не залишили жодного шансу отруювачам Скрипалів.

Також "Знай.uа" писав, що розкрито особистість отруйника Скрипаля Боширова.