В Азовському морі досі вкрай напружена ситуація. У десяти областях України ввели військовий стан, а світове співтовариство не залишається в стороні. Росія продовжить нагнітати обстановку, але можливо змінить стратегію.

Про це розповів координатор групи "Інформаційне опір" Юрій Карін в інтерв'ю для "Факти".

Експерти переконані, що Кремль як і раніше буде нагнітати обстановку біля морських берегів України і намагатиметься вплинути на внутрішню політику.

Юрій Карін

Однак з початку гібридної агресії проти України РФ сконцентрувала близько кордонів чимало сил і коштів для збройного вторгнення. Українська сторона за цей час вкладала кошти в підготовку військ і їхнє переозброєння. Тому "бліцкриг" вже неможливий, це розуміє і Росія.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Карін вважає, що росіяни продовжать провокації і розглядають варіанти "перемог" за образом Іловайського котла для того, щоб дискредитувати нинішнє керівництво України, яке зовсім не влаштовує Кремль.

Експерт пояснює, що російська сторона зацікавлена робити провокації саме напередодні виборів, щоб привести до влади в Україні власних агентів впливу. Він вважає, що варіант широкомасштабної агресії розглядається як крайній, якщо не спрацюють чекістські "многоходовочки".

Росіяни нагнітають обстановку ще темою застосування хімічної зброї на Донбасі. При цьому українські дипломати працюють на жорсткої міжнародної реакцією. Вона в даному випадку необхідна, адже Кремль створює небезпечний прецедент щодо ігнорування міжнародного законодавства.

РФ також працює над тим, щоб перетворити тимчасово окупований Крим в потужну військово-морську базу Росії.

Нагадаємо, у Путіна згадали про повагу після розірвання Україною дружби з РФ. За словами прес-аташе Путіна, такий крок не в інтересах українців.

Як повідомляв Знай. ua, Меркель зажадала від Путіна прибрати лапи геть від України. В питанні керченської кризи" Німеччина ясно показала, на чиїй стороні.

Знай. ua писав, що Путін послав бомбардувальники до Венесуели зло Трампу. В останні роки Венесуела стала постійним покупцем російської військової техніки.