Співробітники Роскосмосу оприлюднили в мережі запис з камери, прикріпленої до маршової ступені ракети "Союз-ФГ". Пристрій дивилися вниз, тому момент нештатного відділення бічного прискорювача видно дуже чітко.

На кадрах бачимо, як ракета злітає, а також номінальну роботу першого ступеня з прискорювачами. До кінця ролика можемо помилуватися, як відстрілюють відлетілі "боковушки", при яких аварія, власне, і сталася.

НП сталася через розгерметизацію бака і, як наслідок, дестабілізацію ракети. В ході розслідування вдалося встановити, що позаштатний поділ стався через те, що кришка сопла відведення бака окислювача блоку "Д" не відкрилася, а сталося це тому, що деформувався датчик контакту поділу, а це сталося на космодромі Байнокур під час складання вузла.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ганебний провал Роскосмосу спробували пояснити

Росія знову не змогла запустити ракету. Раніше ми повідомляли, що 11 жовтня, під час старту російської ракети-носія з новим екіпажем МКС сталася аварія. Космічний корабель "Союз МС-10", запущений з космодрому Байконур у Росії до Міжнародної космічної станції, не вийшов на орбіту через аварію носія. Екіпаж аварійно приземлився, американець і росіянин живі.

Нагадаємо, у членів екіпажу російської ракети "Союз МС-10" - американського астронавта Ніка Хейг і російського космонавта Олексія Овчиніна, які здійснили аварійну посадку і приземлилися в Казахстані, виявили проблеми зі здоров'ям.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Росія знову невдало запустила ракету. 11 жовтня під час старту російської ракети-носія з новим екіпажем МКС сталася аварія.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що російська ракета мріяла пронизати космос, але знову пробила дно.