Російські вчені всерйоз вирішили перевірити, чи ступала нога американця на Місяць.

Про це повідомив глава Роскосмосу Дмитро Рогозін, передає російський пропагандистський ресурс РИА Новости.

"Ми таке завдання поставили — полетіти перевірити: були вони там чи не були <…> Вони кажуть, що були, ми перевіримо"

При цьому причину сумнівів глава Роскосмосу не озвучив, але підкреслив, що РФ розраховує на співпрацю з США у вивченні Місяця.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Нагадаємо, що скандальний крах російської ракети-носія Союз-ФГ, яка під час недавнього запуску зазнала аварії, привів до несподіваного імпульсу з боку Кремля. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну інформацію, оприлюднену головою Роскосмоса і одним з найголовніших антиукраїнських супротивників РФ Дмитром Рогозіним в Twitter.

У повідомленні говориться, що вищевказана російська ракета-носій середнього класу Союз-ФГ, яка в позаминулому запуску потерпіла аварію, відлітає ще рік, після чого буде замінена іншою.

Причина - в тому, що російський центр "Прогрес" не знайшов чим замінити в ракеті комплектуючі українського виробництва. Після того як Росія розв'язала гібридну війну проти України, остання відмовилася від співпраці з Москвою в області ракетних технологій.

Також портал раніше повідомляв, космічне агентство НАСА опублікувало знімок галактичного кластера SDSS J0952 + 3434, зроблений ширококутною камерою WFC3 космічного телескопа Хаббла. Знімок не відрізнявся б від інших, якщо б не одне “але”.

Завдяки сильним гравітаційним силам, які спотворюють світло, що відходить від кластера SDSS J0952 + 3434, зображення найбільше схоже на посмішку. На знімку його можна з легкістю побачити. Не виключено, що інопланетяни передали нам таким чином привіт.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", астрономи опублікували фото дивовижної галактики.
Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що NASA запустить у космос незвичайний зонд.