На днях стало відомо про те, що місія Blue Moon буде шукати на супутнику Землі воду та інші ресурси для виготовлення ракетного палива. Вже почали створювати головний модуль. Проміжна база на Місяць в майбутньому дозволить Blue Origin здійснювати польоти в дальній космос. Компанія надала план проекту в розсилці для співробітників, до якої отримало доступ видання Business Insider. Передає Хвиля.

Як повідомляється в листі, видобуток ресурсів на Місяці стане першим кроком до будівництва промислових підприємств в космосі.

Кілька тонн вантажів для будівництва місячної бази доставить на поверхню Місяця перший посадковий модуль від Blue Origin. Засновник аерокосмічної компанії Джефф Безос підтвердив, що інженери вже почали проектувати місячний апарат для майбутньої місії.

Як заявляє Безос, у майбутньому Земля повинна стати простором для відпочинку та комфортного проживання. А вся важка промисловість за межами планети.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Вже в 2019 році компанія обіцяє відправити перших туристів в космос. Крім того, проект Безоса отримав контракт на розробку двигунів для ракети нового покоління Vulcan від United Launch Alliance.

"Заради майбутнього наших дітей та онуків потрібно створити вигідні умови проживання на Землі і дозволити мільйонам людей жити і працювати в космосі", — сказано в листі.

Першим етапом компанія визнає освоєння Місяця. Для виконання задуманого плану Blue Origin підтримає нову організацію Moon Race, створену компанією Airbus. Цей проект — аналог Google Lunar XPRIZE, конкурсу по створенню місячного модуля. Правда, його учасники так і не змогли не виконати завдання в строк.

Компанія Безоса повинна налагодити регулярний запуск багаторазових ракет, перш ніж приступати до місячної місії. У лінійку яких з часом увійдуть New Shepard, New Glenn, а також найпотужніша New Armstrong.

За словами Джеффа Безоса, він хоче зробити Blue Origin першим аналогом кур'єрських служб UPS і FedEx, тільки у сфері космічних перевезень. Компанія обіцяє скоротити витрати на запуски і зробити поріг входу в індустрію більш низьким.

Безос зізнався, що вважає аерокосмічну компанію головною справою свого життя. Він планує щорічно вкладати $1 млрд особистих коштів, розробки Blue Origin.

Аналітики підрахували, Безосу вистачить грошей на 16 років повноцінної космічної програми, якщо брати за основу річний бюджет NASA.

Нагадаємо, Маск покаже світу подорож людини на Місяць.

Як повідомляв портал "Знай.uа", NASA зняло океанські хвилі позаземного походження.

Також "Знай.uа" писав, Норвегія підкорила космічні простори першою ракетою, показали відео.