Росія знову не змогла запустити ракету. Раніше ми повідомляли, що 11 жовтня, під час старту російської ракети-носія з новим екіпажем МКС сталася аварія.

Космічний корабель "Союз МС-10", запущений з космодрому Байконур у Росії до Міжнародної космічної станції, не вийшов на орбіту через аварію носія. Екіпаж аварійно приземлився, американець і росіянин живі.

Як повідомляє російська прокремлівська газета, до аварії ракети Союз-ФГ, що сталася 11 жовтня, незабаром після старту, призвело не відділення одного з чотирьох бічних блоків першого ступеня.

Інше джерело підтвердило цю інформацію:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"За попередніми даними, зафіксовано удар одного з чотирьох блоків першого ступеня по центральному блоку другого ступеня. По телеметрії, що надійшла з ракети, зафіксовано падіння тиску в баках наддуву другого ступеня".

За його словами, автоматика могла розцінити цей збій як критичний і миттєво привести в дію систему аварійного порятунку, відокремила капсулу з космонавтами від аварійної ступені.

Причетні до розслідування даного інциденту заявили, що до такого розвитку подій могли привести три причини:

- перша пов'язана з відмовою роботи пірозамка бічного блоку;

- друга — з механічним пошкодженням його кріплення:

- третя причина, "теоретично вона може бути пов'язана з автоматикою, яка не дала команду на відстріл "боковушки", - зазначино в одному з джерел.

Також він підкреслив, що остання версія є малоймовірною.

Також зазначається, що аварійній комісії буде важко встановити причини події з ракетою Союз, оскільки щаблі після падіння критично пошкоджені.

Нагадаємо, у членів екіпажу російської ракети "Союз МС-10" - американського астронавта Ніка Хейг і російського космонавта Олексія Овчинина, які здійснили аварійну посадку і приземлилися в Казахстані, виявили проблеми зі здоров'ям.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, Росія знову невдало запустила ракету. Як повідомлялося раніше, 11 жовтня, під час старту російської ракети-носія з новим екіпажем МКС сталася аварія.

Також портал "Знай.uа" писав, російська ракета мріяла пронизати космос, але знову пробила дно.