Про це стало зрозуміло зі слів генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенко у Брюсселі. Трансляція здійснювалася на Facebook-сторінці президента.

Столтенберг сказав, що НАТО буде і надалі допомагати Україні потужною підтримкою.

Йенс Столтенберг
Йенс Столтенберг

"НАТО надає могутню політичну і практичну підтримку Україні, яка включає близько 40 млн євро, виділених союзниками на трастові фонди Україна - НАТО. Один з таких фондів допомагає Україні поліпшити командно-штабні можливості і комунікацію. Сьогодні я сказав Президенту, що ми надамо кошти захищеного зв'язку для ЗСУ до кінця року", - підкреслює він.

"Ми бачимо, що на сході України щодня порушується режим припинення вогню, у тому числі з використанням зброї, забороненої Мінськими домовленостями. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ досі обмежена у своїй роботі. Їм регулярно перешкоджають вільному пересуванні. А дрони, які спостерігають за ситуацією, регулярно блокують і збивають", - додає Столтенберг.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Генсек НАТО не забув згадати про те, що стурбований посиленням напруженості в Азовському морі.

"Не може бути ніякого виправдання застосування Росією військової сили проти українських кораблів і моряків. Росія повинна невідкладно звільнити моряків і повернути захоплені кораблі", - сказав генсек.

Нагадаємо, НАТО активно збільшує свої сили в Чорному морі: до чого готуватися українцям

НАТО значна збільшило військову присутність в Чорному морі і уважно моніторить ситуацію в регіоні.

Цю інформацію повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі, передає Європейська правда.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" США відправить військовий флот в Чорне море: завжди готові відповісти

США заявили про намір направити в Чорне море свої військові кораблі у відповідь на російську агресію в Керченській протоці.

Також "Знай.uа" писав про те, що Генсек НАТО звернувся до Путіна: "Негайно звільнити українських моряків"