У Києві пасажирка маршрутки провела російськомовним "урок української", заявивши, що не всі розуміють російську.

Про це пише Наталя Метлашевська-Музира у своєму Facebook.

Наголошується, що російськомовний пасажир вимагав водія маршрутного таксі зупинитися. Чоловік це проігнорував. Тоді жінка зрозуміла, що просто не розуміє російську мову.

“Далі всі попереджали про зупинення українською мовою. Ось вам урок мови!.. І приклад лагідної українізації”, — пише жінка.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Варто нагадати, що На сьогоднішній день українська мова користується все більшою популярністю у молоді. Люди намагаються частіше спілкуватися на ньому, щоб "бути в тренді". Але, залишаються і такі люди, які заперечують все і продовжують спілкуватися російською мовою. "Мене виховували російською мовою", "Мені складно говорити українською", "Ступінь патріотизму не визначається тим, якою мовою ти говориш", "Ми живемо у вільній країні, як хочу, так і спілкуюся" - такі та подібні відмовки ми чуємо дуже часто.

Зараз ти сам можеш зробити вибір, якою мовою говорити, але так було не завжди. Раніше навіть викладачі в школах заперечували українську мову і прищеплювали учням ненависть до нього. Таку історію розповіла общетвенный діяч Інна Коляденко в мережі Фейсбук.

"Це було в далекому 1987 році. Я, як одна з багатьох школярів, навчалася в російськомовній школі. Рідна мова тоді починали вивчати як іноземну з другого класу тільки два рази в тиждень. Я пам'ятаю, як наша вчителька постійно сміялася над українськими словами. Також уникала можливості сказати щось на кшталт «Ну хто таке придумав?», «Ну що за слова такі смішні?», «Ну як таке можна сказати?», «Язик зламати можна», «Ця мова нікому не потрібен» та інше . Уроки української у нас проводилися російською мовою з постійними знущаннями і опорочеваниями..." - повідомляє Інна.

Нагадаємо, Комаровський став на захист російської мови: не хочу, щоб мені диктували

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Біжать, як щури з тонучого корабля: мережа сміється над пропагандистами "російського світу"

Також Знай.ua" писав про те, що Володимир Зеленський про Україну, Путіна і українську владу: 10 знакових цитат