За час військових дій на Донбасі після укладання другої Мінської угоди втрати серед українських вояків складають понад тисячу солдатів, про що повідомляє Politeka, посилаючись на слова лідера партії Національний корпус, депутата Андрія Білецького.

Народний обранець уточнив: "Це саме убитих, не рахуючи загиблих в результаті поранень, інсультів, самогубств. Наші втрати — це космічні цифри для сучасних воєн". Також він вважає, що влада нічого не робить для врегулювання конфлікту.

Втрати на Донбасі

Згідно з даними Моніторингової місії ООН, з квітня 2014 року до кінця 2018-го на сході нашої країни загинули від 12 тис. 800 до 13 тис. осіб. Серед них близько 4 тис. — військовослужбовці ЗСУ, 5,5 тис. — бойовики, 3,3 тис. — цивільні. Також під час зіткнень від 27 до 30 тис. осіб були поранені.

В кінці минулого року спецпредставник ОБСЄ по Україні Мартін Сайдик повідомляв, що в 2018 році кількість загиблих серед цивільного населення на Донбасі зменшилася в два рази.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Не так давно ЗМІ окупантів публікували інформацію про спробу українських військових прорвати лінію фронту в Луганській області, що також звучало і в українських мас-медіа. На пропагандистському ресурсі говорилося: "Диверсійно-розвідувальна група зі складу 10-ї гірничо-штурмової бригади ЗСУ (під керівництвом героя України Зубанича) в кількості 10 чоловік спробували проникнути на територію "ЛНР" в районі селища Жолобок". При цьому троє військових підірвалися на мінному полі, після чого два тіла евакуювали, а одне до цих пір залишилося на ньому лежати.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що ветерани АТО у Вінниці повернули отримані нагороди чинному президенту України, чим висловили свій протест. На це вплинули нещодавні дії під Верховною Радою, під час яких побили активістів. Всього ж свої нагороди повернули 11 добровольців і волонтерів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українці шоковані інформацією про одного з путінських окупантів, який не тільки переїхав жити до Києва, але також влаштувався в Національну поліцію, пропрацював там тривалий час і звільнився на пенсію.

Також "Знай.uа" писав, що на території нашої країни в цьому році втретє відзначають День українського добровольця. Така дата вибрана не випадково, оскільки 14 березня 2014 року перші добровольці прибули на тренувальну площадку під Києвом.