Скандально відомий ватажок терористів "ЛНР" Леонід Пасічник міг втекти з окупованих територій.

Про це в соціальних мережах пишуть жителі тимчасово непідконтрольних Україні територій Донбасу.

Зокрема, в окупованому Луганську ходять чутки нібито кремлівські куратори вже підготували заміну нинішньому керівнику так званого "ЛНР" Пасічнику.

"До вечора понесли нові чутки по Луганську. Нібито, завтра (пост написаний 13 березня) Льоня заявить про свою відставку через хворобу, наступник Владик Дейнего (Ракетчик Станічанскій)", - стверджує блогер під псевдонімом "ЛНР", який продовжує жити на окупованому Донбасі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того він додав, що саме 14 березня всі дізнаються про подальшу долю Пасічника.

"Завтра все і дізнаємося) Хоча, Коливана у відставку відправляли аж 2,5 року, але все таки відправили, завдяки Корнету. А Льоню тільки 2 місяці", - підсумував він.

Разом з тим варто відзначити, що станом на березень 2019 року військові угруповання боєвиків "Л/ДНР" є небоєздатними, вони можуть тільки підтримувати видимість лінії фронту. Тим не менш, незважаючи на перевагу ЗСУ, Україна не може закінчити війну на Донбасі. Про це стало відомо завдяки заяві військового експерта Юрія Кочевенка.

Експерт оцінив панічну заяву засновника "ДНР" Олександра Ходаковського щодо переваги ЗСУ у військовій могутності.

"Якщо б нам протистояли тільки бойовики, навіть включно з російськими найманцями – наша перевага є очевидною, особливо враховуючи наш мобілізаційний резерв. В оперативному резерві першої черги понад 80 тис. військовослужбовців, готових у будь-який час поповнити бойові частини, що мають бойовий досвід, знаючі свою посаду", – пояснив експерт.

За інформацією Кочевенка, Україна здатна наростити угруповання, яке швидко закінчило би війну на Донбасі, якби не одне "але".

"Фактично збройними силами "республік" є два армійських корпуси – 1-й "ДНР" і 2-й "ЛНР". Вони фактично входять у південний військовий округ Росії, зав'язані туди логістично, зав'язані системами безпеки, мобілізаційних поповненням. У цих двох корпусах, за даними нашої розвідки, передбачено розгортання штату втричі – на одне місце приходять три росіянина. Це відпрацьовані мобілізаційні заходи", – пояснив він.

Нагадаємо, українські герої прорвали стіну Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", у Міноборони зробили термінову заяву.

Також "Знай.ua" писав, що воїни ЗСУ відправили поповнення до "бригади Захарченка".

Марина Корнет – не єдина родичка бойовика, яка живе на Харківщині