У православ'ї в цей день відзначають день пам'яті Феодота Киринейского мученика і єпископа. Ще день називали: «Федот – сніговий замет», «Федот весняний», «Вітри-віхровії». Ветроносом Федот став, тому що 15 березня завжди дули сильні вітри.

У цей день необхідно висадити розсаду томатів, капусти, перцю. Тоді рослини будуть дуже міцними і зможуть дати хороший врожай. До речі, якщо сьогодні посадити селеру і цибулю, то урожай цих рослин буде вище ваших очікувань. Щоб зима не повернулася, сьогодні потрібно струсити сніг звідусіль: з дахів, дерев, прибрати зайві гілки і залікувати деревам рани.

У березні корови їли тільки сіно і солому, постійно на їх харчах економили. Тому й намагалися вигнати зиму, адже якщо вона ще розгуляється, то нової трави найближчим часом не буде, і в худоби не буде корму.

В цей день обов'язково треба задобрити домовика, щоб він не намагався вигнати господаря, не вередував і не створював проблем. Якщо цю істоту розсердити, вона може бути дуже небезпечною. Тому сьогодні варто купити герань з червоними квіточками. При купівлі не можна торгуватися. Потім її потрібно поставити на підвіконня.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Якщо у вас в сім'ї є людина, яка народилася в цей день, її потрібно пригостити кашею на меду. Тоді вона все життя буде вірна близьким.

Ще сьогодні можна поворожити на майбутнє. Вийдіть на галявину в лісі і станьте в її середину. Послухайте вітер. Якщо звук дуже різкий і схожий на стукіт копит, попереду вас будуть чекати сварки. Якщо ж він схожий на шелест листя, то чекає якась небезпека, яку ви не зможете контролювати. Музичний звук обіцяє радість, щастя. Якщо чути свист і завивання, то вас очікують втрати в грошах і в любові.

Також можна поворожити і на бажання. Для цього теж треба постежити за вітром. Загадайте бажання на світанку, вийдіть на вулицю і перевірте звідки дме вітер. Якщо з півночі – відповідь «ні», якщо з півдня – бажання збудеться, західний значить нескоре виконання бажання, східний – що воно здійсниться, але не так, як ви хотіли. Відсутність вітру означає, що краще не ворожити сьогодні.

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 15 березня