Іван Денисенко є доцентом і кандидатом технічних наук.

Все життя він викладав, вів наукову діяльність в аграрному секторі.

Останнє його місце роботи – Подільський державний аграрно-технічний університет.

У цей нещасливий день Іван Денисенко йшов з ринку додому. У чоловіка є пільги, встановлені законодавством України для ветеранів війни - учасників війни.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Пред'явивши посвідчення водія маршрутки №3 ТОВ "Менс-Авто" (за кермом був молодий водій), Іван Іванович сів на заднє сидіння, оскільки передні були зайняті.

На зупинці "вул. Чалдаева" водій зупинив маршрутку і випустив жінку. Денисенко ж із-за хворих ніг не встиг вийти і попросив водія трохи почекати, однак двері закрилися, і маршрутка двинула вперед, незважаючи на те, що Денисенко був біля виходу.

"Я просив водія зупинитися, кажу: у мене хворе серце і ноги, до того ж у руках дві важкі сумки, а йти далеко. Але водій лише сміявся і казав, що випустить мене на наступній зупинці", – каже дідусь.

Він вирішив просто так не залишати цей випадок.

"Я написав заяву на ім'я начальника Управління транспорту, комунікацій та зв'язку Тернопільської міськради. Через три дні той скликав усіх 10 директорів компаній-перевізників Тернополя на нараду по моєму питанню. Запросили і мене, де я розповів, як все сталося. У результаті водієві маршрутки було винесено догану, з яким той погодився", – каже пенсіонер.

Він також додав, що на сьогоднішній день чоловік не працює ні в одному з міських перевізників.
До того ж, щоб отримати з перевізника моральну компенсацію, він вирішив звернутися до суду. На засіданнях інтереси пенсіонера представляв адвокат Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Тернопільській області. Це державна організація, що захищає в судах права пільгової категорії громадян.

За словами пенсіонера, представники перевізника пішли на хитрість, навіть підробили документи. Так, представник відповідача надав суду наказ про скасування догани водієві.

Втім, як випливає з відкритих даних Реєстру судових рішень, на момент адвокатського запиту ніякої інформації про скасування наказу не було, що свідчить "про недобросовісності з боку відповідача, або складання відповідного наказу "заднім" числом".

У результаті суд прийняв сторону Денисенко, визначивши, що водій маршрутки "фактично познущався над людиною похилого віку".

Нагадаємо, У Гройсмана після пенсіонерів взялися за багатодітні сім'ї: перед виборами обіцяють золоті гори

Як раніше повідомляв "Знай.ua", "Тотальне жлобство" Kyivstar довело українців до сказу: скільки це терпіти

Також Знай.ua" писав про те, що Що робити, щоб не втратити субсидію: як не допустити фатальної помилки на старті монетизації