Державний департамент США вважає українські радикальні організації С14 і Нацкорпус "групами ненависті". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Бюро з розвитку демократії, прав людини і демократії в США.

У звіті вказується, що за минулий рік були зафіксовані випадки, коли "групи ненависті" затримували людей при очевидному потуранні правоохоронних органів. Зокрема, члени С14 незаконно затримали чоловіка, якого підозрювали у причетності до "ДНР" і передали її до СБУ. Очевидно, мова йде про бразильського бойовика Рафаеля Лусваргі.

Крім того, надходили повідомлення від Національної асоціації адвокатів України про залякування з боку С14. Наприклад, у липні радикали напали на адвоката Валентина Рибіна, який захищав підозрюваних у сепаратизмі. Зазначимо, в грудні йому спалили автомобіль. Також зафіксований випадок нападу на журналіста, який висвітлював суд над членами C14, підозрюваними у розгромі табору ромів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також повідомляється, що були виявлені кілька випадків, коли уряд виділяв гранти або співпрацював з "групами ненависті". Зокрема, в червні C14 виділили майже півмільйона гривень за проведення молодіжного літнього табору. ЗМІ повідомляли, що C14 і інші "групи ненависті" уклали угоди з владою в різних містах про створення патрульних підрозділів "муніципальної охорони" для забезпечення громадської безпеки.

Нагадаємо, що члени партії "Національний корпус" влаштували 13 березня акцію в Чернігові, куди прибув президент Петро Порошенко. Це вже третя поїздка президента, де Порошенко переслідують активісти Нацкорпуса.

Нацкорпус зібрав своїх однодумців біля Катерининської церкви, де відбувся виступ Порошенко, щоб задати йому ті ж самі "незручні" питання. Активісти знову вимагають покарати учасників корупційних оборудок в "Укроборонпромі" і звітувати про хід розслідування кримінальних справ.

Нагадаємо, глава "Нацкорпусу" Порошенко поставив жорсткий ультиматум: в суботу, 16 березня, заарештувати всіх відповідальних за корупцію в "Укроборонпромі"

Як повідомляв портал Знай.uа Аваков пообіцяв жорстко покарати за "хардкор" на мітингу проти Порошенка.

Знай.uа писав лідер Нацкорпуса шокував заявою про можливі провокації.