Вчені закликають світову спільноту накласти мораторій на створення генетично модифікованих дітей . Єдиний виняток - використання генетичного редагування в наукових цілях.

Про це пише журнал Nature.

Вчені закликають ввести глобальний мораторій на всі клінічні застосування редагування ДНК.

лабораторія

Однак ця процедура може мати місце серед експериментів, але за виконання ряду умов.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

"Ми закликаємо до створення міжнародної структури, в якій країни, зберігаючи за собою право приймати свої власні рішення, добровільно зобов'язуються не схвалювати будь-яке використання редагування, якщо не виконані певні умови", - заявляють вчені генетики з семи країн.

Дослідження

Різні країни, підкреслюють вчені, мають право самостійно вирішувати, як працювати у цьому напрямку, але при цьому повинні будуть погодитися працювати відкрито та з повагою до думки людства щодо питання, яке стосується всього виду.

Ембріон

До слова, сьогодні що близько 30 країн зараз мають законодавство, яке прямо або опосередковано забороняє всі клінічні застосування редагування геному, і вони можуть вирішити продовжити мораторій на невизначений термін або запровадити постійну заборону.

Нагадаємо, палеонтологи викрили головний міф про динозаврів.

Як повідомляв портал Знай.ua, божевільний експеримент з мамонтами перевернув науку догори дном.

Також Знай.ua писав про те, що вчені розкрили таємницю жінки, яка жила чотири тисячі років тому та до цього часу її мумія збереглась в чудовому стані.

Дивіться: Тест ДНК. Де зробити та скільки коштує