Дослідники з Унівеситету Кінкі на крок ближче до того, щоб клонувати вимерлих тварин.

Клітини вовняного мамонта, який помер 28 000 років тому, показали ознаки активності після імплантації їх в мишей, пише Daily Mail.

Ядра, взяті з добре збереженого зразка дитинча мамонта, виявленого в сибірській вічній мерзлоті в 2011 році, показали суттєві біологічні реакції, необхідні для ділення клітин.

Муміфіковані останки дитинча мамонта

Ядра і п'ять з декількох десятків клітин яєць миші, імплантованих з генетичним матеріалом мамонта можуть бути ключовим елементом при появі життя, кажуть дослідники.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Однак, жоден з них не справив ділення клітин, необхідного для відродження мамонта.

"Наше дослідження показало, що, незважаючи на минулі роки, клітинна активність все ще може бути відновлена", — пояснив Кей Міямото, член команди Університету Кінкі.

За його словами колишні дослідження зосередилися на аналізі викопної ДНК, а не на тому, чи функціонують вони до цих пір.

Хобот мамонта

"Ми також дізналися, що пошкодження клітин було дуже сильним. Ми ще не бачили навіть клітинних поділів. Повинен сказати, що ми далекі від відтворення мамонта", — заявив дослідник.

Слід зазначити, що університет співпрацює з іншими японськими і російськими інституціями для вивчення і, можливо, клонування мамонта. Їх робота присвячена альтернативним методам повернення доісторичного гіганта до життя.

"Нам потрібні нові технології, ми хочемо спробувати різні підходи", — пояснив доктор Міямото.

Тим часом експерти Американського музею природознавства використовували 3D-моделювання, щоб відтворити зовнішність дитинча одного із самих лютих хижаків на Землі —тиранозавра рекса.

3D-модель дитинча ті-рекса

І можна відзначити, що на відміну від своїх дорослих родичів зовнішність маленького ті-рекса здатна викликати розчулення у багатьох.

Дитинча "короля ящерів" нагадував невелику пташку з пухнастим пір'ям і невеликими щелепами.

Дивіться також: Мамонти. Гіганти льодовикового періоду

Нагадаємо, палеонтологи викрили головний міф про динозаврів