Члени партії Національний корпус заявили, що СБУ нібито готує провокації проти них на завтрашній акції в Києві, щоб звинуватити у "підготовці до військового заколоту".

СБУ спростовує дану інформацію і заявляють, що будуть "спостерігати" за проведенням мітингу Нацкорпуса.

СБУ
СБУ

Про це стало ясно з відеозвернення у Facebook лідера "азовського руху", члена Нацкорпуса Сергія Коротких.

«Військовий переворот»: СБУ закладає зброю в центрі Києва перед акцією протесту 16 березня

💥СБУ в особі замголови СБУ Кононенка зараз готує закладки зброї та вибухівки в центрі Києва для того, щоб 16 березня дискредитувати націоналістів і загалом патріотичний протестний рух. Вони хочуть звинуватити учасників акції «Свинарчуків - за ґрати!» в підготовці до військового перевороту! 👉Про це на своїй сторінці в Facebook заявив член Національного Корпусу, екс-командир розвідувальної роти «Азову» Сергій Коротких. ‼Акція 16 березня носить виключно мирний характер. Будь-хто, хто з’явиться на ній зі зброєю – провокатор. Якщо завтра хтось з Нацкорпусу або взагалі з учасників протесту 16 березня буде арештований, то знайте, що це провокація СБУ, організована особисто заступником голови цього відомства Віктором Кононенком.🤬 ------------- 🇺🇦 - Національний Корпус v.5.1

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще
Geplaatst door Національний Корпус v.5.1 op Vrijdag 15 maart 2019

"СБУ в особі Кононенко (заступник голови СБУ, - ред.) готує закладки в центрі міста для того, щоб 16 числа дискредитувати національний рух… шляхом звинувачення в тому, що це підготовка до військового заколоту", - сказав він. Коротких стверджує, що "марш 16 березня виключно мирний і будь-яка людина, який прийде туди зі зброєю, - це провокатор, яку купила СБУ".

СБУ
СБУ

Така ж інформація розміщена на офіційному сайті Нацкорпуса.

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська розповіла, що спецслужби "діють виключно в рамках українського законодавства, яке таких дій (закладки вибухівки або зброї, - ред.) не передбачає".

СБУ
СБУ

Також вона заявила, що спецслужби будуть "спостерігати" за проведенням акції Нацкорпуса.

"Ми будемо спостерігати за ситуацією, щоб усе відбувалося в рамках законодавства і не шкодило національним інтересам. У межах своєї компетенції ми будемо реагувати на протиправні дії", - говорить прес-секретар.

Варто нагадати, що Державний департамент США вважає українські радикальні організації С14 і Нацкорпус "групами ненависті". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Бюро з розвитку демократії, прав людини і демократії в США.

Нагадаємо, Прослуховування офісу Зеленського: у Нацполіції зробили гучну заяву

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Порошенко отримав "ляпаса" від азовців: з ним ніхто не привітався

Також Знай.ua" писав про те, що Глава "Нацкорпуса" Порошенко поставив жорсткий ультиматум: до суботи заарештувати покидьків